Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Koronavirüs yüzünden agorafobisi olanlar arttı

Son günlerde dünyayı kasıp kavuran koronavirüs yüzünden yaygınlaşan bir durumdan bahsedeceğim size: Agorafobi (alan korkusu). Çevremde bir sürü kişi bu durumdan mustarip. Siz de virüs bulaşma korkusundan evden çıkmakta zorlanıyor, kalabalık ortamlarda bulunmak, asansöre, uçağa, hatta otobüse binmek istemiyorsanız böyle bir hastalığa kapılmış olabilirsiniz.
Benim gün aşırı gezen, kafelerde bilgisayarı ile çalışmayı tercih eden, o bar senin, bu bar benim gezen arkadaşım da bu durumdan çok etkilenmiş. Bakalım bu virüs başımıza daha neler açacak. Ancak benden size uyarı; hapşıran, tıksıran insanlara iki metre uzak durun. İhtiyaç duymadıkça çok da sokağa çıkmayın. Korkunun ecele faydası yok ama bu kadar da etki altında kalmayın, yoksa böyle agorafobi gibi başka hastalıklar da tetiklenebiliyor. Bir de bol bol dezenfektan.

Hayranmış gibi çek panpa!

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya fenomeni olan bir kız arkadaşımla yemek yiyoruz. O sırada yanına bir kız grubu "Size hayranız" diye yaklaşıp onunla fotoğraf çektirmek istedi. Arkadaşım da kırmadı. Peki ya sonra? Etiketlenen fotoğraflarda fenomen arkadaşımı yerden yere vuran alaylı bir paylaşım gördük. "Nasıl ya, bu ne cüret?" derken, arkadaşım ise alışmış artık bu durumlara. "Hayranlık bahanesi ile yaklaşıp sonra 'Gerçekte ne kadar da çirkin, ne kadar da şişko' gibi sözler yazıp alay edenler oluyor, hatta bazıları filtreleyip kilolu hale bile getiriyor beni" diyor. Benzer vakalar ünlü oyuncular ya da sanatçıların da başına geliyordur. Ancak bu çok korkunç bir durum, insanı fan ve sevenleri konusunda şüpheye düşürüyor. Bakalım bugüne kadar her kameraya gülümseyen ünlü isimler bu durumdan sonra ne yapacak?

New York'un en meşhuru İstanbul'da
Uzun zamandır 'Geldi, gelecek' dedikoduları kulaktan kulağa yayılmış ancak bir türlü ses çıkmamış, biz de benzer lezzetteki muzlu, çilekli puding magnolia'ları başka mekanların menüsünde görüp tatmıştık. Ancak şimdi işin orijinali geliyor, duyduk duymadık demeyin, Magnolia Bakery İstanbul'da. Markayı New York'tan İstanbul'a Emaar AVM'ye getiren Mehmet Dinçerler'in bu atılımı, geçtiğimiz hafta sosyal medyada çok ses getirdi. İlk olarak 1996 yılında West Village bölgesinde kapılarını açan marka, yıllar içinde büyük bir şöhrete sahip oldu. Hatta kült dizilerden 'Sex and the City'de 'Carrie' ve 'Miranda'nın en sevdiği cupcakeler buraya aitti. Ben şimdiden sabırsızlanıyorum.

Erkekte tayt olur mu?

Bal gibi de olur, ben de giyiyorum. Çıkın spor giyim mağazalarının vitrinine şöyle bir bakın. Spor yapan, koşuya çıkan erkek modellerin üstünde hep tayt var. Şimdi bunu daha genç, daha fit biri giyse bayılır alkışlarsınız ancak standart bir Türk erkeği tipinde biri giyince olay oldu. Geçtiğimiz günlerde Cem Yılmaz'ı benzer bir kıyafetle görünce tepki veren sosyal medya ahalisi, şöyle bir Google'dan Hollywood ünlülerine baksın. Erkek adam slip mayo da giyer, tayt da giyer, kısa veya uzun şort da. Üstüne tartışmaya gerek yok.
Ben de bu yazıyı yazarken hemen kendime spor tayt siparişi verdim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA