Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Sıkıldık paketten bize şefi gönderin!

Etiler ve Bebek civarındaki birçok popüler restoranın şefleri pandemi yüzünden iş yapamayıp kan ağlarken, bazıları formülü özel ev davetlerine gitmekte bulmuş. Paket servis nedeniyle mekanların gerçek lezzetini yakalayamayanlar artık özlediği restoranın şefini evine çağırıyor. Özellikle ünlü kebapçıların şefleri evlere gidip mutfağa giriyor ve mekanın en favori yemeklerini hazırlıyor. Öte yandan evine barmen çağırıp sevdiği kokteylleri hazırlatanlar da var. Bu çözüme siz ne diyorsunuz peki? Birçoğunuz ayaklanacak. Ancak ben bu duruma iyi tarafından bakmak istiyorum, onca sektör çalışanı en azından para kazanmak için kendince bir formül geliştiriyor.

Kadınlara destek veren alışveriş portalı

Geçtiğimiz günlerde Demet Sabancı'nın gönderdiği bir paketle güne başladım. Paketi açtığımda kurucusu olduğu Shop Star Women adındaki e-ticaret sitesinden geldiğini ama bu sitenin diğerlerinden çok daha farklı olduğunu anladım. Kadınlarımıza tam destek olan harika bir site. Çeşitli illerdeki kadınlarımızın el işi göz nuru ürünlerinin yer aldığı bu sitede, birbirinden farklı yılbaşı hediyesi önerilerini de bulabilirsiniz. Giyimden organik gıdaya birçok ürünün yer aldığı yerli malı haftası bölümüne de mutlaka göz atın.

TV izlerken sohbet et

Son günlerde yeni bir akım başladı: İzle ve Partile. TV'de seyrettiğiniz bir diziyi, sizinle birlikte maksimum 100 kişi de eş zamanlı izliyor. Siz aynı içeriği izlerken bu kişilerle eş zamanlı sohbet edebiliyorsunuz. Yani 'Evde yalnızım, dizi izlerken arada yanımdakiyle lakırdamadan bu yalnızlık nasıl geçer?' diye hayıflanmanıza gerek yok. Çünkü artık ortak bir noktanız var; iyi bir dizi veya sağlam bir film ve beraber fikir yürüteceğiniz dijital dostlarınız. Bu belki yeni bir flört yöntemi bile olabilir.

Maske artık yabancı dizilere girdi
Salgın döneminde izlediğimiz Türk dizilerinde ve filmlerinde korona korkusuna dair hiçbir sahnenin olmaması dikkatimi çekiyor. Sanki hiç başımıza bu olaylar gelmemiş gibi... Ancak işler yurt dışında böyle değil. Yabancı birçok dizi ve filmde artık sahneler maskeli ve sosyal mesafe kurallarına uygun çekiliyor. Bahsettiğim dizileri izlemek istiyorsanız özellikle yabancı platformlara göz atın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA