Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Sosyal mesafeye uymayanı dronelar yakalıyor

Korona yasaklarının Türkiye'ye nazaran daha hafif olduğu, sıcaklığın 30 dereceyi bulduğu şehir Dubai'den yazıyorum sevgili okurlarım... Peki şehirde pandemi nasıl geçiyor? İşte notlarım...
■ Dubai'de turizmin hareketlenmesi ile mekanlar açık olsa da vaka sayılarının artması nedeniyle müziğin sesi kısık. Masaların arasında ikişer metre mesafe var. Bir masada en fazla yedi kişi oturabiliyor. Mekanlarda son siparişi 24.00 olmadan vermeniz gerekiyor. Gece yarısından sonra ise gidilecek mekan yok. Bu yüzden ev partilerinin sayısı artmış durumda.
■ Dubai'ye yakın mesafedeki Sharjah'da; dronelar şehrin her noktasında sivil polislerden daha aktif bir şekilde çalışıyor. Siz yürürken üstünüzden geçen dronelar, sosyal mesafe kurallarına uymayanı hemen tespit ediyor.
■ Geçtiğimiz yıl Amazonico şehrin en çok konuşulan mekanıydı, bu sene de hemen karşı binasına rakibi açılmış. Mekanın adı Clap. Zuma'dan ayrılan ekibin açtığı restoranın ortasında dev bir açık mutfak var. Özellikle teras kısmından yer ayırtmalısınız. Uzak Doğu mutfağı sunan restoranın suşileri enfes.

Masada en fazla 4 kişi oturabilir
JBR'da yer alan Rixos içerisindeki restoran Asil, şehrin en çok konuşulan adreslerinden. Mezeler, müzikler çok tanıdık... Tarkan şarkıları eşliğinde terasta nargilenizi içebilirsiniz. Ancak nargile içerken aynı masadaki kişi sayısı dördü geçemiyor. Dekorunda da oryantal dokunuşlar var. Önümüzdeki günlerde Asil, İstanbul'da da bir şubesini açacak. Unutmadan; otelin genel müdürü Cenk Ünverdi, bizim buradaki turizm elçimiz, kendisini mutlaka tanıyın.

Maskesiz gezmenin cezası 3 bin dirhem
Dubai'de etrafta sivil polisler var ve her an size ceza kesmek için yanaşabilirler. Maskesiz gezene 3 bin dirhem (3 bin 197 TL) ceza kesiliyor. Bu nedenle plajda, AVM'de çok dikkatli olmalısınız. Bu arada taksilere de iki kişiden fazla binemiyorsunuz.

5 bin dolar ödenen sosyal yaşam kulüpleri
Üyelik sistemi ile açılan sosyal yaşam kulüpleri bu şehirde de açılıyor. Bunların en bilineni Londra'dan aşina olduğumuz Arts Club. 5 bin dolar ödeyenler kulübe üye olabiliyor. DIFC'deki mekan, bakalım Londra'daki gibi keyifli olacak mı?

Ödemeler dijital cüzdanla yapılıyor
Dubai'deki restoranlarda hesabınızı akıllı telefonlarınızla ödeyebiliyorsunuz, yani yanınızda kredi kartı taşımanıza gerek yok. Bu temassız ödeme ülkemizde de çok konuşuluyor. Bakalım bu dijital cüzdan hizmeti Türkiye'de ne zaman hizmete girecek?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA