Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖMER KARAHAN

Nihat Hatipoğlu: Allah’a secde eden her kulu önemsiyorum

İtalya’da namaz kılan Müslümanlar’ın arkasında secde eden İtalyanlar’ın görüntüsünü programında paylaşan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, “Ben, Allah’a secde eden her kulu önemsiyorum. Hangi dilde Allah derse desin, yeter ki O’na yakınlaşsın” dedi

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, atv'de yayınlanan 'Nihat Hatipoğlu ile Dosta Doğru' programında, koronavirüsten dolayı binlerce kişinin öldüğü İtalya'dan bir görüntüyü değerlendirdi. İtalyanlar, ülkelerinde bulunan Müslümanlar'ın namaz kıldığı anlarda arkalarına geçip secde ettiler ve bu görüntü tüm dünyada sosyal medyada oldukça konuşuldu. Programında bu görüntüleri ekrana getiren Hatipoğlu, şu açıklamalarda bulundu:
■ Bu manzaraya bundan 3 ya da 5 sene önce kimse ihtimal vermezdi. Bakın İtalya'nın bir merkezinde Müslümanlar var. Arkalarında Hristiyanlar, belki Yahudiler, Budistler var. Hepsi Allah'a yalvarıyor. Ben Allah'a secde eden her kulu önemsiyorum. Onları İslam'ın güzelliğine davet ederim ama dini seçeneklerini de anlayışla karşılarım. Hiçbir zaman küçümsemedim, çünkü neticede Allah diyor. Allah'ın, kainatın bir yaratıcısı olduğunun farkında... Kuran'ı Kerim onları önemsiyor, Hz. Muhammed'i (SAV) dinleyin diyor. Dinleyecekler ileride... Başka dine mensup insanlar Allah'ın kudretinin farkındalar ve Allah'a aciziyetlerini ilan ediyorlar. İtalyanlar anlamıyorlar ama 'Müslümanlar yalvarıyor, biz de yalvaralım Allah'a' diyorlar.

YETER Kİ ALLAH DESİN
■ Bir İtalyan'ın sözü çok ilginç: "Ya bizim tanrı inancımız yanlış da Müslümanlar'ınki doğruysa? Ben onun için secde ettim Müslümanlar'ın Rabbi'ne." Dilerim Rabbi'nin ve kulluğunun farkına varır. Hangi dilde Allah derse desin, yeter ki Allah'a yakınlaşsın; bu yakınlaşma onu hakikate de götürecektir. Ben önemsiyorum Yahudi de, Hristiyan da olsa Allah demesini, ben değil, Kuran'ı Kerim önemsiyor çünkü. Hiç kimsenin dinini aşağılamadan konuşacağız. Hakikati söyleyeceğiz, uygun dille tenkit edeceğiz. Ama dikkat edin, ben din çatışmasını değil, insanların Rabbi'ni arayışının önemli olduğunu söylüyorum.

ALLAH KULLARINI
İKAZ EDİYOR
■ İNSANLAR Allah'ı unuttu, nefislerine tapındılar, nefislerini ilah edindiler, Nemrutlaştılar, Firavunlaştılar, güç ellerindeyken ezdiler. Bu hadiseler birer musibet olarak geliyorsa, insanlar düne dönüp baksınlar. Ad ve Semud kavimlerinin, başka kavimlerin nasıl helak olduklarını görsünler. Helak olanları anlatırken belki insanlar şimdiye kadar bizi tereddütle karşılıyordu. İşte manzarayı görünce olabiliyormuş... Küçük bir virüs bütün dünyayı topladı, bir araya getirdi. Belki de Allah kullarını ikaz ediyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA