Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖMER KARAHAN

Sesiniz kesildi hayırdır!

Kanada Başbakanı Justin Trudeau'nun koronavirüs için açıkladığı paketin ardından Cumhuriyet yazarı Mine Kırıkkanat, "Devlet böyle olur, devlet başkanı da böyle konuşur" diyerek haykırmıştı Kanada'ya ve başbakanına olan sevdasını. Sırf işe bisikletle gidip turuncu çorap giymesine satırlar dolusu methiye düzen Kırıkkanat ve onun gibi 'Kanada sevici' muhalif yazarların, Kanada Başbakanı'nın açıkladığı paket ve sonrasında ülkede gerçekleşen olaylar hakkındaki düşüncelerini merak ediyorum. Kanada Havayolları 20 bin kişiyi işten çıkardı. Ülkedeki sanayi iş kollarında çalışan yaklaşık 300 bin kişinin de işten çıkarılması planlanıyor. Huzurevlerinde terk edilen 31 yaşlı açlıktan, hastanede 610 yaşlı solunum cihazı söküldüğü için hayatını kaybetti, ilaç verilmeyen 470 insan ölüme terk edildi.

Ee ne oldu şimdi? Bir türlü kabullenemediğiniz Türkiye, koronavirüsle mücadelesindeki başarısıyla birçok ülke tarafından yakından takip ediliyor. Ülkeler; Sağlık bakanlıkları ve Ankara'daki büyükelçilikleri aracılığıyla, bilgi ve tecrübe paylaşımı, malzeme yardımı gibi konularda ortak çalışma talebinde bulunuyor. Tüm dünya Türkiye'yi örnek almaya çalışıyor.
Mine Kırıkkanat ve muhalif yazar kankaları, Türkiye o hayranlık beslediğiniz ülkelere ders verirken bu hazımsızlığınızdan hiç mi utanmıyorsunuz? Sırf sizi takip edenleri, hükümete ve seçmenine karşı kutuplaştırarak ve nefret duygusu oluşturmaya çalışarak elinize ne geçiyor merak ediyorum doğrusu...

Güvenilir restoranlardan sipariş verin
Gıda Güvenliği Derneği, Covid-19 salgını sürecinde akıllarda soru işareti yaratan gıda güvenliği konusunda değerlendirmede bulundu. Virüsün sindirim değil, solunum yoluyla bulaştığını belirten dernek başkanı Samim Saner, riski en aza indirmek için yapılması gereken tek şeyin hijyen kurallarına eksiksiz uyulması ve dışardan yemek siparişi için güvenilir restoranların tercih edilmesi olduğunu belirtti. Bu konuyla ilgili artık panik yapmayın istedim.

Yalın'dan güzel hareket
Koronavirüs süreci ile evde kaldığımız süre zarfında Instagram'da canlı yayın furyası başlatıp hayranlarına konser veren Yalın, son yayınına 10 dakika rötarlı başladı. Yatsı ezanının okunduğunu ve bu yüzden konserine geç başladığını ifade eden Yalın, sonraki yayınlarını da ezan saatlerine göre planlayacağını duyurdu. Oldukça duyarlı hareketinden ötürü Yalın'ı canı gönülden destekliyor ve alkışlıyorum.

Satır arası...
■ Hande Erçel, Nocturne moda markasının İlkbahar/Yaz 2020 kampanyasının yüzü oldu. Markadan 800 bin lira alan Erçel, geçtiğimiz günlerde kamera karşısına geçti. Moda dünyasının da adım adım normalleşme sürecine başlaması sevindirici...
■ Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs sebebi ile birçok güzellik ve bakım merkezi kapanmıştı. Yasakların kalkması ile kadınların Maslak 1453'te Sultan Ova'nın güzellik merkezinde ipek kirpik, renkli kaş ve cilt bakımı için sıraya girip randevu aldığını öğrendim. Demek ki evlerde izole geçirdiğimiz sürede saç bakımında gösterdiğimiz başarıyı kaş ve ciltlerimize yansıtmakta zorlanmışız.

Sultanbekov'dan Yunus Emre yorumu

Mehmet Bozdağ tarafından kurulan Bozdağ Film, Türk dizi ve film sektörüne uluslararası yapımlar kazandırdıktan sonra şimdi de bünyesinde kurduğu Bozdağ Müzik Evi ile kültür dünyamıza hizmet ediyor. Türk dünyasının önemli yorumcuları ve eserlerini dünya platformuna taşımayı amaçlayan Bozdağ Müzik Evi, bu çalışmasının ilk adımını modern Türk etnik müziğinin kurucusu ve 'Çağımızın Dede Korkut'u olarak nitelendirilen Arslanbek Sultanbekov'a yaptığı albüm ile attı. Daha önce 'Türkler Geliyor: Adaletin Kılıcı' filminin klibi ve single çalışmasıyla müzikseverleri Sultanbekov'la buluşturan Bozdağ Müzik, şimdi de Sultanbekov'un yorumladığı Yunus Emre eseri 'Yalan Dünya'yı piyasaya çıkardı. 'Dombra' enstrümanını dünyaya tanıtan Sultanbekov, 'Yalan Dünya' çalışmasında Kıl Kopuz'u kullandı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA