Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖMER KARAHAN

Boş lafları bırakın, elinizi taşın altına koyun

Pandemi sürecinde 80'e yakın konseri iptal olan dünyaca ünlü sanatçı Fazıl Say, salgın nedeniyle kültür- sanat ve eğlence dünyasında yapılan kısıtlamalarla ilgili bir açıklama yaptı. Say, açıklamasında şu tespitte bulundu:
"Böyle bir ortamda, kültür sanat hayatının tüm sektörlerinin yola devam etmesini düşünmek; etik olarak da, felsefi açıdan da, bütçesel anlamda da zor... Kadrolu, maaşlı sanatçılar ile bu süreci yaşamsal ihtiyacını karşılayarak atlatacak kadar birikimi olan sanatçılar için endişeye gerek yok. Ama bunun dışında, sektörde çalışan çoğu insan işsiz ve parasız kaldı, özellikle gençlere destek gerek... Yardıma muhtaç gençlere ben de destek vermeye gayret ediyorum. İnsanların Covid-19 kapma riskini alamayız. Hastalıklara ya da ölümlere sebebiyet veremeyiz."
Belki şimdi bu sözleri okuyunca 'Bekara eş boşamak kolay gelir' diyeceksiniz ama durum tam da bu!
Sektörün başrollerinde yer alan bazı isimler için durum kötü olmasa da diğer oyuncularının zorluklarını biliyorum. İçerisinde birçok kalemin bulunduğu ve on binlerce kişinin evine ekmek götürdüğü bir döngü var. Ancak bu zorluklar sadece kültür-sanat veya eğlence sektöründe değil, diğer birçok faaliyet alanında da yaşanıyor.
Devletin ilgili kurumları, müzik meslek birlikleri ve özellikle koca koca sanatçılarımız; bu süreçte mağduriyet yaşayan emekçilere ellerinden geleni yapmalı.

Bakın Say da yardıma muhtaç gençlere destek oluyor, peki ya siz neler yapıyorsunuz?
Lafügüzafı bırakıp taşın altına elinizi koymayı deneyin! Özellikle devlete karşı algı operasyonları oluşturmaya, sosyal medya profillerini kırmızıya boyayıp eyleme dönüştürmeye çalışan sanatçıların Fazıl Say'ın söylediklerine ne diyeceklerini merak ediyorum doğrusu...
Bir an önce bu salgın illetinden kurtulmayı temenni ederek sözlerimi usta terzi Levon Kordonciyan'ın cümlesi ile bitirmek istiyorum:
"Allah dünyanın sağlığını versin."

Iron Man'in Bodrum'da lahoz keyfi
Yalıkavak'taki Kahraman Balıkçısı'nı son günlerde sık sık yabancı ünlülerin tercih etmesi üzerine mekanın sahibi Kahraman Korkmaz'a telefon açtım. Mekana giden isimlerden biri de 'Iron Man' filminde 'Tony Stark' rolüyle akıllara kazınan dünyaca ünlü Hollywood yıldızı Robert Downey Jr. Ünlü yıldız ailesi ile Bodrum'da mavi tura çıkmadan o balıkçıya gitmiş.

Korkmaz, yabancıların gün batımındaki ambiyanstan çok etkilendiklerini söyledi. Bu arada Robert Downey Jr., mekana geldiğinde altı kiloluk lahoz balığı ve karides yemiş, ve tekrar geleceğini söylemiş. Böyle nokta adreslerin dünyaca ünlü isimler tarafından tercih edilmesi ülkemizin zengin gastronomisinin daha da güçlenmesi adına mutluluk verici...

Bir kuşağın eğitim hakkını ellerinden almayalım!
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 21 Eylül'de okul öncesi ve birinci sınıfların yüz yüze eğitime başlayacağını duyurdu. Son günlerin en kararsız kalınan konusu bu... Tüm veliler çocuklarını gönderecekleri okulların hijyen ve tedbir noktasında ne durumda olduğu yönünden derin düşünceler içerisinde... Ancak bireysel olarak tedbirlerimizi alırsak hem normal hayatımızda, hem de eğitim sisteminde aksaklık yaşamayız. Bakan Selçuk, enfeksiyon önleme kontrolleri ile okul denetimlerini yapıyor ve Okulum Temiz Belgesi'nin alınmasına yönelik çalışmaları titizlikle sürdürüyor.

Tarabya İngiliz Okulları sahibi Mehmet Gültekin ile konuştum. Gültekin, eğitim binalarının dezenfekte edildiğini, tüm personele Covid-19 testi yaptırıldığını, mutlaka ateşlerinin ölçüldüğünü ve sosyal mesafe kurallarına uyulduğunu anlattı. Bu kadar hassas bir konu üzerine ne olur ihmalkar davranmayalım. Duyarsızlığımızla bir kuşağın eğitim ve öğrenimine engel olmayalım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA