Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖMER KARAHAN

‘Destek konseri’nin altından daha çok bilet satma uyanıklığı çıktı

1983 yılından bugüne uzanan müzikal yolculuklarında 'Ellerimde Çiçekler', 'Gibi Gibiyim', 'Ankara'dan Abim Geldi', 'Dert Olur' gibi şarkılara imza atan Grup Gündoğarken, geçtiğimiz hafta içi Modasahnesi.com'da online konser verdi. İsteyenler siteye girip bilet alarak konseri seyretti. Buraya kadar her şey normal. Anormal olan şey ise konser öncesinde basına servis edilen haber bülteni... Gelen e-mail'de haberin başlığı 'Grup Gündoğarken'den destek konseri' diye büyük puntolarla yazılıydı. Alt satırlarda da 'Grup Gündoğarken, müzik sektörününün pandemi döneminde çok ağır yara aldığını ve herkesin destek olması gereken bir dönem olduğunun altını çizdi' diye yazıyordu. Destek konseri deyince herkes heyecanla müzik camiasında aylardır iş alamayan müzisyenler için bir gecenin düzenleneceğini düşündü. Fakat işin öyle olmadığı anlaşıldı... Buradaki destek; Burhan Şeşen ve Gökhan Şeşen içindi...



Tabii kendileri için destek istemeleri pek yakışık olmayacağından bültende o kısmı yuvarlayarak es geçmişler. Ancak konserde gördük, işin özü buydu.



Şeşenler, toplu ulaşımda ellerine gitar alıp şarkı söyleyerek insanlardan para toplayan müzisyenler gibiydi. Ama sokak müzisyenlerinin erdemli bir duruşu var, kolpa yok, dümen yok, emekleriyle para kazanıyorlar. Grup Gündoğarken gibi destek kisvesi altında daha fazla bilet satış politikası gütmüyorlar. Üstelik grubun üyesi Burhan Şeşen, müzik meslek birliği MÜYORBİR'in başkanlık görevini de yürütüyor... O parayı bağışlasa daha şık olmaz mıydı?

SOKAK HAYVANLARINI UNUTMAMAK NE GÜZEL!

Zorlu ve soğuk kış günlerinde yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için harekete geçen Nil Eğitim ve Yardımlaşma Derneği'nin gençlik oluşumu Genç NEYAD ekibi, sosyal medya hesaplarından #bendevarım mesajıyla yardım kampanyası başlatmıştı. Kampanyaya destek, TBMM'de hayvan hakları için mücadele eden vekillerin başında gelen AK Parti İstanbul Milletvekili Rumeysa Kadak'tan geldi. Dağıtım sırasında ekibi yalnız bırakmayan Kadak; Aziz Mahmut Hüdai Türbesi, Valide-i Atik Camii, Mihrimah Sultan Camii ve Kuzguncuk'ta sokak hayvanlarına mama yardımı yaptı. NEYAD Başkanı Nilgün Diptaş'a, Kadak'a ve tüm gençlere şükranlarımı sunuyorum. Sevimli dostlarımızı hayatımızın hiçbir evresinde yalnız bırakmayalım.



GÜZEL TAKTIK

Sanat dünyasında yeni moda bir Hollywood yıldızına benzetilmek. Yerli Sharon Stone, yerli Cindy Crawford, yerli Adriana Lima, yerli Cameron Diaz gibi... Bu sayede yeni isimler hem dikkat çekiyor hem de kazançlarını katlıyor. Listeye eklenen son isim Didem Delen oldu. Onun lakabı da Yerli Kim Kardashian. Delen de Bench Of Beauty ile anlaşma imzaladı. Nasıl taktik ama, güzel değil mi?



SAKIN MOLA VERMEYİN!

'Müzik adamı' ifadesi çoğu kişide eğreti dursa da bu tabiri hakkıyla taşıyanlar arasındadır Fettah Can... Kalender kişiliği ve 20 yıla yakın besteci ve söz yazarı kimliği ile müzik sektörünün en çok aranan isimlerinden biri olan Fettah Can'ın eşi Cansu Kurtcu ile CF Müzik'in YouTube kanalında yayınlanan akustik şarkı serisi o kadar talep görüyor ki, kanala bir giren bir daha çıkamıyor. Çift, mola vermeden devam etmeli. Şarkıları özellikle bu günlerde herkese çok iyi gelecektir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA