Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM AVCI

Deniz Sekiı’den best of geliyor

Türk pop müziğinde kadın besteciler arasında ilk sıralarda yer alan isimdir Deniz Seki. Müzik dünyasına vokalistlik yaparak başlayan ve 1995 yılında, Pop-Show 95 adlı şarkı yarışmasına katılan sanatçı, kendi yazdığı şarkı ile birinci olduktan sonra bir albüm çıkardı. Ardından 90'lı yıllardan 2000'lere kadar yaşadığı her olayı kaleme alarak şarkılar yaptı.
Seki, önümüzdeki günlerde bugüne kadar pek çoğu hit olmuş eserlerini bir albümde bir araya getirmeye hazırlanıyor. Kalbi ile yaşayan en duygusal isimlerin başında yer alan, 'İyisi Tabii', 'Suya Hapsettim', 'Sahici', 'Aşk', 'Masal', 'Adaletsiz Seçim' gibi pek çok hiti bulunan Seki, şarkı seçimine başladı. Sanatçı arkadaşlarının seslendirdiği kendine ait şarkılara da yer verecek olan Deniz'in sürprizleri de olacak. Çok keyifli bir albüm olacağını düşünüyorum. Kolaylıklar Deniz...



Herkes şarkıcı olmak zorunda değil

'Armut dibine düşer' sözünün her zaman geçerli olmaması gerektiğini düşünüyorum. Rafet El Roman'ın kızı Su El Roman, baba mesleğini seçip şarkıcılıkta ilk adımı atıp 'Jokeria' adlı bir single çıkardı. Dijital platformların artması ile sesi olan olmayan herkes şarkı çıkarıyor. Geçmişte de böyleydi ama şimdilerde ucuz maliyetle yapılan ucuz işler yüzünden müziğin kalitesi iyice düştü. Herkes şarkıcı olacak, baba mesleğini seçecek diye bir kaide yok. Su El Roman da bir şarkı yapmış R&B tarzında. Tekerleme gibi sözlerle R&B ve rap şarkılarını çok iyi sese sahip olmayanlar da söyleyebilir. Tabii ki Ceza ve Sagopa Kajmer gibi kaliteli rap yapanlar da var. Ancak keşke herkes kısa yoldan şöhret olmaya çalışmayı bırakıp, müziği daha yukarıya taşınmanın yollarını düşünse çok daha iyi olacak. Su El Roman da R&B tarzı ile var olmaya çalışıyor ancak kendisini babadan torpilli görmesin. Her gün bu tarz müzik yapan yeni isim çıkıyor.



Küçük ekiple de klip çekilebilir

Hande Yener, Sibel Can gibi birçok isme de şarkı veren başarılı sanatçı Berksan, bu zor günlerde üretmeye devam ediyor. Berksan, 'Darmaduman' adlı şarkısını dijital platformlarda görücüye çıkardı. Popçu, yeni şarkısının klibini de kurallara uyarak maskeli çekmiş. Yönetmen Can Özen, görüntü yönetmeni Oğuz Kuşçu ve yardımcı yönetmen Meltem Yurttaş'tan oluşan maskeli ve eldivenli küçük ekiple Kilyos'ta çekilen klip, sosyal mesafe korunarak altı saatle tamamlanmış. Demek ki: geniş kadrolu, büyük bütçeli kliplere de gerek yokmuş. İdo da geçtiğimiz günlerde evinde telefonu ile yeni şarkısına klip çekmişti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA