Türkiye'nin en iyi haber sitesi
PELİN KAYA

Anneannesinin kopyası diye teklif yağıyor

Aslışah Alkoçlar’a ‘Anneannesi Hülya Koçyiğit’in gençliğine benziyor’ diye dizi ve film teklifi yağıyor. Ama o “Oyunculuk değil, mesaili iş istiyorum” diyor

Harper's Bazaar dergisi Kasım sayısı için stil röportaj konuğum Aslışah Alkoçlar idi. Genç neslin yeni gözdesi Aslışah, çekim için bizleri anneannesi, Yeşilçam'ın efsane oyuncusu Hülya Koçyiğit'in evinde ağırladı.
Aslışah'a şu ana kadar, kapak çekimi dahil birçok teklif yapılmış ama Alkoçlar Ailesi bu konuda epey titiz davrandığı için hiçbir teklif kabul edilmemiş.
Aslışah, bu tercihinin nedenini şöyle anlatıyor:
"12-13 yaşlarımdayken, anneannemle bir anım olsun diye birlikte reklam filmi çekmiştik. Çekim sekiz-dokuz saat sürmüştü. Yoğun ışıklar altında sürekli tazelenen makyaj o kadar yormuştu ki, anneanneme dönüp 'Sen bu işi nasıl yapıyorsun, ben bu işi istemiyorum!' dedim ve o günden sonra da spotlar altında olmayı hiç düşünmedim."

Heyecanlı ama hazırdı
Aslışah'ın röportajda da anlattığı bu tutumunu bildiğim için teklifi yaparken epey tedirgindim. Neyse ki beklediğim gibi olmadı ve Aslışah'dan daha sorumu tamamlamadan "Tabii ki gurur duyarım" cevabını aldım.
Çekim günü heyecanlı, bir o kadar da hazırlıklı bir Aslışah ile karşılaştık.
Yakıcı güneşin altında sonbahar sayısına kazaklar içinde poz veren bir konuğun çektiği zorluğu ancak bu işi yapan bilir.
Çekilen karelerde anneannesi Hülya Koçyiğit'i görmemek imkansızdı. Aslışah'ın anneanesinin gençliğine olan benzerliği inanılmaz; adeta tıpkısının aynısı.

Güzel, alımlı ve kibar
Anneannesine benzerliğini dile getirmemiz Aslışah'ın da çok hoşuna gidiyor:
"Anneannemin eski dönemde giydiği kıyafetler beni her zaman büyülemiştir.
Onu gördüğümd hâlâ 'Sende bir yıldız havası var' derim. Çünkü anneannem evde ben varken bile eşofman giymez. Her zaman çok şıktır ve renk uyumuna çok önem verir. Umarım ben de ileride onun gibi olurum çünkü o gerçek bir idol. Ama ben oyunculuk değil, 09.00-18.00 mesaisi olan bir iş yapmak istiyorum." Evin her köşesini Koçyiğit'in aldığı yüzlerce ödül süslerken, torun Aslışah Alkoçlar da arka fonda anneannesine ithaf edilen resmin önünde büyük bir rahatlıkla pozunu veriyordu. Aslışah güzel, alımlı, rahat ve kibar.
Kendisine gösterilen ilgiden memnun, beğenilmekten mutlu. O kadar ince ve fit olması yetmezmiş gibi, çekim bitimi hemen taytını giyip sporun yolunu tuttu. Bize de elini bile sürmediği börekleri yemek düştü!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA