Türkiye'nin en iyi haber sitesi
PELİN KAYA

Gardırobunuzu sonbahar/kış trendlerine göre yenileyin

Alışverişte nelere dikkat etmek gerekiyor? Gardırop detoksu yaparken hangi parçaları arka tarafa atıp hangilerini öne çıkaracağız? İşte 2020/2021 sezonunun sonbahar/kış trendlerine göre tüm ipuçları...

MATRIX DÖNEMİ: Deri bu sezona net bir giriş yaparak 'Matrix' modasının önemli bir parçası haline geldi ve deri trençkot modasını yarattı.
Son zamanlarda sıkça görmeye başladığımız tepeden tırnağa tek renk, keskin çizgiler; önümüzdeki sonbahar/kış sezonunun en çok konuşulacak trendlerinden biri olacak. Tek renk üstler ve altlar, yüksek topuklu sandaletler, botlar ve çizmeler, son olarak Matrix görünümünün olmazsa olmazı gözlükler... Geçtiğimiz günlerde Hailey Bieber, bu görünümün sokak versiyonuna oldukça başarılı bir şekilde imza attı ve bu trendin çağrılarını yapanlar arasında ilklerden oldu. 90'ların gotik modasını da hatırlatan, Keanu Reeves'in kulaklarını uzun süre çınlatacak olan bu trende; Miu Miu, Fendi, Paco Rabanne gibi markalar sonbahar/ kış defilelerinde yer verdi.

TRİKOLARIN
DEVRİ: Geçtiğimiz sezonda dikkat çekmeye başlayan ve sıkça kullandığımız trikolar, bu sezona damga vuran trendlerin en gözdesi olacak. Hemen hemen her parçada kullanılan trikolar, özellikle bu sezon bol desenli hırkalarla göz dolduruyor.
Hope Macaulay markası çoktan oversize ve rengarenk triko hırkalarıyla influencerların en sevdiği markalardan biri oldu bile.
Bunların yanı sıra GCDS, Miu Miu, Marni, Christoper Cane ve Erdem markaları, defilelerinde bizlere triko hırka şöleni yaşattı.
TOPRAK RENKLER: Toprak, yüzyıllardır birçok konuya ilham kaynağı olmuş büyüleyici bir mücevher, insanlığın tüm renklerini bize yansıtıyor ve tabii ki modaya da yön vermekten bu sezon da geri kalmıyor. Bu sezon neredeyse her parçada göreceğimiz toprak tonları birçok kumaş türüyle de eşleşmiş durumda. En yeni defilelerde tüm vücudu kaplayan kombinlerle işlenmiş olan toprak trendine Fendi, Akris, Altuzarra, Balmain, Bottega Veneta, Christopher Kane, Alexander McQueen, Jil Sander gibi önemli markalar yer verdi.
GÜÇLÜ KOLLAR: Belirgin omuzlar cesareti ve dik duruşu temsil eder. Oversize kesimlerin hakim olduğu 2020 sonbahar sezonunda yumuşak hatlar devreye girdi ve ortaya bu etkileyici trend çıktı.
Bu sezon günlük giyime uyarlanmış halleriyle de görebildiğimiz belirgin kollardan Alexander McQueen, Acne, Christopher John Rogers, Isabel Marant, Dries van Noten, Chanel, Etro, Marni gibi önemli markalar, sonbahar/kış defilelerinde bu görünümlere ihtişamla yer vermişler.

KIRMIZININ GÜ
CÜ: Kırmızı, gücü ve güçlü oluşu temsil ediyor. Bu yüzden bu renge tutkuyla bağlı olmaktan, etkileyiciliğinden ve asaletinden vazgeçmek çok zor.
Önümüzdeki sonbahar/ kış sezonunda ise bu rengin en parlak ve canlı tonları hakim. Bu sezon neredeyse her çeşit kumaşla görebileceğimiz kırmızı, defilelerde oldukça dikkat çekici ve maksimalist elbiselerle göz dolduruyor.
Kırmızının oldukça çarpıcı hallerini Valentino, Alberta Ferretti, Carolina Herrera, Christopher Kane, Mugler, Rodarte, Giambattista Valli başarılı bir şekilde bize sergiledi.
BİR ÇANTA, İKİ UÇ NOKTA: Çanta dünyasında şu sıralar oversize ürünler ne kadar revaçta olsa da mikrolar da bir o kadar rağbet görmekte.
Bu iki zıt nokta ise kombinlerde tamamlayıcı olarak sıklıkla kullanılmaya başlandı bile. 2020/2021 sonbahar/kış sezonunda ise bu parçaları oldukça sık göreceğiz. Oversize çantalar bize istediğimiz kadar eşyayı alabilme konforunu sunarken, mikro çantalar ise minimalizmden hoşlananlara ve görünümlere zarafet katmakta yardımcı. Bu sezon bu ikiliye; oversizelarda Fendi, Louis Vuitton, Bottega Veneta, Tom Ford, mikrosize çantalarda ise Tom Ford, Fendi, Jacquemus, Dolce&
Gabbana oldukça etkileyici parçalarla yer verdi.

MASKÜLEN YÜRÜYÜŞ
LER: Ayakkabıda maskülen tarz bu sezon oldukça trend.
Derbi ayakkabılar, monk askılı ayakkabılar ve mokasen ayakkabılar, mutlaka tercih edeceğimiz erkeksi stiller. Gucci, uzun çoraplarla farklı bir görünüm sağlamış. Chloa ise, bu tarzı yırtmaçlı eteklerle ve elbiselerle kombinleyerek feminenlik katmış.
HAYVAN DESENLERİ: Vazgeçemeyenleri için güzel haber! Vahşi desenler 2020/2021 sonbahar/kış sezonunda da tahtından vazgeçmiyor.
Leoparı ve zebrayı yine birçok parçada kullanmaya devam edeceğiz.
Naeem Khan leopar desenini, bize hacimli kollarla derin feminen bir dekolteyle, kırmızı halı havası taşıyan saten bir elbise ile sundu.
Rochas büyük leopar desenine kabanda yer verdi. Miu Miu ise sarı tonlarının daha baskın olduğu bir diz altı leopar elbise ile karşımızda. Siyah ve beyazdan vazgeçemeyenler için ise zebra desenli kabanlar ve elbiseler defilelerde. Versace, Christopher Kane markaları koleksyonlarında zebra desenine yer verdiler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA