Türkiye'nin en iyi haber sitesi
PELİN KAYA

Ropdöşambir ceketler ve çantalı eldivenler çok moda

Lüks markalar, erkek giyim sonbahar/ kış koleksiyonlarının defilelerini yaptı. İçlerinde Prada, Louis Vuitton, Dior ve Fendi dikkatimi çekenler oldu. Prada'nın koleksiyonunda rengarenk montların ve mini çantalı deri eldivenlerin trend olacağını söyleyebilirim. Miuccia Prada ve Raf Simons'ın beraber çıkardıkları ilk erkek koleksiyonu olan bu koleksiyonda, bazı kaynaklar tarafından 'glove-purse' olarak tabir edilen bu eldivenler, mikro çanta modasının kreatif düşünceyle güzel bir birleşimi olmuş diyebilirim. Virgil Abloh'un kreatif direktörlüğünü yaptığı 'Ebonic' adını verdiği Louis Vuitton koleksiyonu da diğerleri gibi dijitalde gerçekleşen defilelerden. Maskülen ve feminen duruşun eşit şekilde yayıldığı bu koleksiyonda keskin hatlı takım elbiseler olduğu gibi etekler de var. Abloh 2018'de Louis Vuitton'a girdiğinde yazdığı 'Turist vs Purist' sloganını bu sezon çantalarda geri getirdi. Abloh "Turist, öğrenmeye hevesli, Paris'e geldiğinde Eyfel Kulesi'ni görmek isteyen kişidir. Pürist, her şey hakkında her şeyi bilen kişidir" dedi.

Kadınların da ilgisini çekecek



Silvia Venturi Fendi'nin kreatif direktörlüğünü yaptığı Fendi'nin koleksiyonunda ise Silvia, "Günümüzde ne normal ki?" sorusunu bu koleksiyonuyla ön plana taşıyor. Ropdöşambır kalıplı şişme ceketler sadece beylerin değil hanımların da alınacaklar listesinde yer alacak şıklıkta. Zaten günümüz modası da buna doğru gitmiyor mu? Artık koleksiyonlar gün geçtikçe daha unisex modellere evriliyor, kadınlar maskülen, erkeklerse feminen giyime yöneliyor. İleride bu kavramların da kalkacağını ve tüm koleksiyonların unisex olacağını düşüyorum.

Askeri stilden ilham alınmış



Dior'un koleksiyonunda ise Kim Jones'un askeri stilden ilham almış olduğu birçok görünümde apaçık ortada. Bunun yanı sıra Jones, bu koleksiyonda 1960, 1980 ve 1990'lı yıllara ait önemli trendlere atıf yaptığını söyleyerek dönemsel, farklı sanat parçalarından ilham almış. Kim Jones hakkında şöyle de bir gerçek de var ki, her zaman bir erkeğin rahatlıkla tercih etmek isteyeceği görünümü ne yapıp edip bizlere sunuyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA