Türkiye'nin en iyi haber sitesi
PELİN KAYA

Yeni trend: Bilekten taşlı renkli ayakkabılar

'Bu sezon topuklu ayakkabıda trend nedir?' diye sorarsanız hiç şüphesiz bilekten taşlı topuklular diye cevaplarım. Bu modeller kıyafetinizde görmek istediğiniz şıklığı, ışıltıyı ve gösterişi bir arada sunmuş oluyor. En favoriler de beyaz, gece mavisi ve fuşya tonlarında olanlar.

Bunu en harika uygulayan markalar arasında Jimmy Choo (7 bin 810 TL), Alexandre Vauthier (5 bin 628 TL) ve Amina Muaddi (11 bin 848 TL) kesinlikle başta geliyor. Özellikle Muaddi, tasarımlarında ve yaptığı iş birliklerinde ölçülü taş kullanımının şıklığı desteklediğine inananlardan. Bir de son zamanlarda Mach&Mach (6 bin 923 TL) markasının fiyonklu taşlı topukluları, sezonun en trend markaları arasında.

Lüks markalarda son durum

Rihanna'dan sonra moda dünyasında zorlananlar kervanına Victoria Beckham da katıldı. Kendi moda markasında totalde 46 milyon pound'luk bir zarara uğrayan Victoria Beckham, maliyeti düşük olan güzellik sektöründe daha iyi gelir sağladığı için, yatırımını tıpkı Rihanna gibi güzellik sektörüne yoğunlaştırma kararı aldı. Beckham, geçtiğimiz haftalarda son olarak ev tekstiline yönelmişti. Anlaşılan o ürün bandında da başarıyı elde edememiş olacak ki, son kararı güzellik sektöründen yana oldu. Bundan bir süre önce Roberto Cavalli tüm Instagram gönderilerini temizlemişti. İlk gönderisini Amerikan bayrağını leopar ve zebra ile yeniden tasarlayarak ve altına "Cavalli Birleşik Devletleri" yazarak paylaştı. Böylelikle Fausto Puglisi'nin de yeni kreatif direktörlüğünü duyurmuş oldu. Business of Fashion'ın bu konudaki yazısına göre son birkaç ayda bir dizi sessiz değişiklik de olmuş. Yeni genel müdür Ennio Fontana, şirketi tekrar yoluna sokmak için bir yol haritası belirlemiş. En çok Madonna, Beyonce ve Jennifer Lopez gibi süper starları giydirmesiyle tanınan Puglisi'nin, Roberto Cavalli'nin İtalyan ihtişamını benimseyen gösterişli yorumunu satın almaları için yeni nesli ikna etmesi gerekiyor. Roberto Cavalli tıpkı geçmişte diğer İtalyan markaları Gucci ve Versace'nin başardığı gibi, eski değerini geri kazanacak mı bunu ancak zaman gösterecek.

Kalın zincirli çantalar çok moda

Louis Vuitton, İlkbahar/Yaz 2021 koleksiyonunun yeni çantası Coussin modelini görücüye çıkardı. Yine artık alıştığımız dijital pazarlama stratejisi uygulandı. Takipçi sayısı yüksek ve tanınmış birçok yabancı influencer, çantayla yaptıkları kombinlerini aynı gün içerisinde paylaşarak çantaya gereken tüm ilgiyi çekmeyi başardılar. Bir süre sonra da tanıtıma Dua Lipa ve Millie Bobby Brown gibi dünyaca ünlü star isimler de katıldı. Özellikle çantanın iddialı zincir sapları, bana Bottega Veneta'nın meşhur Pouch modelini hatırlattı. Anlaşılan çantalarda Bottega Veneta'nın öncü olduğu kalın zincir trendini yavaş yavaş tüm markalarda görmeye başlayacağız. Çantanın büyük boyları 29 bin 700 TL , küçük boyları da 26 bin 600 TL etikete sahip. Türkiye mağazaları 19 Şubat'ta satışa çıkan çanta için ön siparişlerini almaya başladı. Mart ayından itibaren bizde de birçok kişide görmeye başlayacağımız kesin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA