Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Korsan izleyenlerin Digiturk’e kızması komik

Türkiye'de 'Game Of Thrones'u internetten korsan izlemeye alışkın yüzbinlerce insan, önceki gün büyük bir şok yaşadı; diziyi korsan sitelerden izleyemedi.
Dizinin yayın haklarını satın alan Digiturk, birçok korsan siteye uyarı yazısı gönderdi ve siteler de 'Game Of Thrones'un eski, yeni tüm bölümlerini internetten kaldırmak zorunda kaldı. Çünkü Digiturk, Lig TV yayınlarından gelen tecrübeyle korsanla en kararlı mücadele eden şirket.
Digiturk'ün deneyimli, büyük bir avukat ekibi var; korsan yayın yapanlara neredeyse göz açtırmıyorlar.
Şimdi dizinin hayranları Digiturk'e kızıyor, protesto ediyorlar. Yahu Digiturk bir ticari kuruluş; hayatını devam ettirmesi için yaptığı yatırımların karşılığını almak zorunda. Digiturk, 'Game of Thrones' ile üye sayısını artırmak istiyor.
Dizinin 6'ncı sezon bölümlerini ABD'de yayınlandıktan sadece iki saat sonra alt yazılı yayınlıyor.
Pazartesi 23.00'de dublajlı yayın yapıyor. Üyeler ayrıca bu dizinin hem yeni, hem de tüm eski bölümlerini 'Dilediğin Zaman ve Dilediğin Yerde İzle' uygulamasından da takip edebiliyorlar. Digiturk, 'Game Of Thrones'u; yayınlamak için ciddi paralar ödedi ve bunun karşılığını almak için korsanla mücadele etmesi gayet normal. Vallahi ben de bazen korsandan dizi ya da film izlerim ama bir ticari kuruluşun hakkını aramasına kızılmasını aklım almıyor. Çok komik bir tepki!
Bu müthiş dizilerin çekilebilmesi için TV kanallarında izlenmesi gerekiyor.
Korsan izleyenlerin mantığıyla hareket edersek; yapımcı kanal HBO'nun da 'Game of Thorens'u direkt internetten beleş yayınlaması gerekiyor!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA