Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Fransa’nın ikiyüzlülüğü

Paris'te balkondan sarkan 4 yaşındaki bir çocuğu dört kat yukarı tırmanarak kurtaran gerçek 'Örümcek Adam' Malili Mamoudou Gassama, birkaç ay önce Fransa'ya gitmiş ve kaçak göçmen olarak yaşıyormuş. Hayatını tehlikeye atıp çocuğu kurtarması onu kahraman yaptı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Gassama'yı Elysee Sarayı'nda ağırladı ve ona Fransız vatandaşlığı verileceğini açıkladı. Aynı zamanda 22 yaşındaki Mamoudou'ya cesaret madalyası takdim edilecek ve Paris itfaiyesinde iş verilecek.
Bu ödülleri fazlasıyla hak eden Gassama için artık hayat daha kolay olacak. Polisten kaçmasına, 'Sınır dışı edilir miyim?' diye korkmasına gerek yok artık. Peki ya diğer sığınmacılar, mülteciler ne olacak?
Tjeerd Royaards'ın 'iyi göçmen-kötü göçmen' karikatürü her şeyi özetliyor.
Gassama kadar popüler olmayanlar, 'kötü göçmenler'in çoğu Avrupa'dan kovulana kadar sefil bir hayat sürecekler. O çocuğu kurtarmasaydı Gassama da kötü mülteci olarak her türlü ırkçılığa maruz kalacaktı.

35 BASKIN
Rastlantıya bakın; Fransız medyası ve halkının Gassama'nın kahramanlığını konuştuğu şu günlerde Paris'teki en büyük sığınmacı kampı boşaltıldı. Aslında oraya kamp demek mümkün değil, Saint Martin kanalının kenarında kendi buldukları çadırlarda yaklaşık bin 700 göçmen sefil bir şekilde yaşıyor.
Fransa İçişleri Bakanı Gerard Collumb'un açıklamasına göre; son üç yılda Paris'teki sığınmacı kampları 35 kez tahliye edilmiş. Dağıtılan kampların aynı yerde tekrar kurulmaması için önlemler alınıyormuş. İşte Fransa'nın ikiyüzlülüğü! Gassama da kampları dağıtılan, ülkeden gitmeleri için her şey yapılan mültecilerden biriydi. Umarım Gassama'nın gösterdiği kahramanlık, Fransız halkına mültecilerin önce insan olduklarını ve insan gibi yaşamaları gerektiğini öğretir.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA