Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

‘Ahlat Ağacı’nın zaferi

Nuri Bilge Ceylan'ın (NBC) 'Ahlat Ağacı' filmi, geçtiğimiz hafta sonunun 'Deadpool 2'den sonra en çok izlenen filmi oldu. 46 bin 868 izleyici sayısıyla yerli filmler arasında da birinci oldu. 'Ahlat Ağacı' aynı zamanda NBC'nin en iyi açılış yapan filmi oldu.
Önceki rekor 43 bin 495 seyirci sayısıyla 'Kış Uykusu'na aitti. 132 lokasyonda vizyona giren 'Kış Uykusu', toplamda 304 bin 782 seyirci sayısına ulaştı ve 3 milyon 577 bin 811 lira hasılat yaptı. 'Ahlat Ağacı', 'Kış Uykusu'ndan çok daha iyi bir film ve şu an 216 lokasyonda gösteriliyor. 'Ahlat Ağacı'nın ne kadar müthiş bir film olduğu kulaktan kulağa yayılırsa toplamda 400 bin seyirciyi geçeceğine inanıyorum.
Nereden nereye... NBC'yi ilk filmi 'Kasaba'da keşfetmiş ve bütün filmleri hakkında haber ve eleştiri yazıları yazmıştım.
NBC'nin geldiği nokta hem kendi, hem de Türk sineması adına büyük bir başarı öyküsü.
Başta Cannes olmak üzere uluslararası birçok festivalde ödül yağmuruna tutulan NBC, sonunda kendini Türkiye'de de kabul ettirdi.
Sanat ve festival filmleri az izlenen, salon bulamayan bir ülkede NBC filmleri artık vizyona girdiği ilk haftada en çok izlenen yapımlar arasında yer alıyor 216 lokasyonda gösterime girme şansı buluyor.
Hatta bazı yabancı ülkelerde Türkiye'den daha çok izleniyor. NBC, bu noktaya tırnaklarıyla kazıya kazıya ulaştı ve iki-üç lokasyondan 216 lokasyona ulaştı.
Bravo NBC!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA