Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Yasa, pitbull için ne diyor?

Kırşehir'de sabah saatlerinde, ilkokul 2'nci sınıf öğrencisi Hatice Aydoğdu, okula gitmek üzere apartmanın önünde servis beklerken, Pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğradı. Haberin görüntüleri korku filmi gibiydi. Kızının yardım çığlıklarına koşan anne, köpeğin kafasına defalarca vurmasına rağmen başarılı olamadı. Çevreden koşup gelen üç-dört kişi de bir şey yapamadı;
Pitbull, kafasından yakaladığı Hatice'yi bırakmadı.
Bir adam elinde kalasla vurdu, Pitbull yine de bırakmadı.
Köpek, daha sonra annenin koluna yapıştı, boğuşmaca üç-dört dakika devam etti.
Hatice'nin parçalanan kafasına, ayağından alınacak doku nakledilecek.
Eğer anne, kızının çığlıklarını duymasaydı; o Pitbull, zavallı çocuğu öldürebilirdi. Bu köşede Pitbull terörü ile ilgili defalarca yazı yazmaktan bıktım ama değişen bir şey yok. Hayvanları Koruma Kanunu'nun 14'üncü maddesinde açıkça yazılmış: 'Pitbull Terrier, Japanese Tosa, Dogo Argentino ve Fila Brasileiro türü, tehlike arz eden hayvanları üretmek, sahiplendirmek, ülkemize girişini, satışını ve reklamını yapmak, takas etmek, sergilemek ve hediye etmek yasaktır.' Bu yasa 18 yıldır var ama uygulayan yok.
Normalde bu köpekleri bulundurmanın cezası 3 bin lira.
Ayrıca köpeğin, sahibinden alınması da gerekiyor. Bu köpekleri sırf güç gösterisi olsun diye ya da ego tatmini için gezdiren birçok sorumsuz insan var.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı, bu yasayı işler hale getirmek için ne zaman harekete geçecek?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA