Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Honki Ponki Torino

Uzun zamandır ortalıkta görünmeyen şarkıcı Faruk K. '2. Sayfa' programına katılmış ve "2002'de 'Honki Ponki' şarkısı bana festivallerin kapısını açtı. O şarkının parasıyla apartman aldım" demiş.
Hatırladınız mı o şarkıyı?
'Honki ponki torino / Çalına bimbo porino / Muşi muşi popopo kozizo / Çıkı çıkı şayne tikitak tok...' diye devam ederdi.
Bu şarkıyı aslında Şenay Yüzbaşıoğlu yazıp seslendirmişti.
Faruk K., 'Honki Ponki'ye cover yapıp apartman aldı ama Şenay'ın hayatı acıklı bir Yeşilçam filmi gibi bitti.
Şenay, Türk popunun en ünlü kadın şarkıcılarından biriydi, yaptığı 45'likler hep hit olurdu. Şenay, dönemin popçularından farklıydı.
'Ayşecik' filmlerinde hep dinlediğimiz 'Hayat Bayram Olsa' ve 'Sev Kardeşim' gibi birçok şarkıdaki hümanist mesajlarla milyonların kalbini kazanmıştı.

FİLMİ ÇEKİLECEK ÖYKÜ
Şenay 1980 yılına kadar birçok festivale katıldı, Türkçe ve İngilizce şarkılar söyledi. Ve yedi ödülle uluslararası festivallerde en çok ödül alan pop müzik şarkıcısı oldu.
Şenay, miting alanlarında şarkı söyleyen ilk şarkıcıydı. Bülent Ecevit'in Karaoğlan olduğu zamanlarda Ecevit'ten önce sahne alıp 'Sev Kardeşim' ve 'Hayat Bayram Olsa'yı söylerdi. Şenay'ın şarkı sözleri 'solcu' bulunduğu için TRT tarafından yasaklandı.
O da bu sansürü protesto etmek için 'Hadi bunu da yasaklayın' dercesine 'Honki Ponki'yi yazdı ve TRT'nin sansürünü kırdı.
Şarkının sözleri anlamsızdı ama müziği evrenseldi, büyük ilgi gördü.
'Honki Ponki' ile aynı adlı albüm, satış rekorları kırdı. Bu plağın dünya hakları Hollandalı CNR firması tarafından alındı.
Ama Şenay, ünlü orkestra şefi eşi Şerif Yüzbaşıoğlu hayatını kaybedince inzivaya çekildi.
Şarkıları yurt dışında listelere girerken Şenay kendisine gelen teklifleri kabul etmedi. Kendini eve kapattı, dostları dahil kimseyle konuşmadı ve hastalık hastasına dönüştü.
Tek bir isteği vardı; ölünce çok sevdiği kocasının yanına gömülmek... Ama bu isteği bile yerine getirilemedi. 2013 yılında, 62 yaşında hayata veda eden Şenay, mezarın tapusu bulunamadığı için eşinin yanındaki boş mezarlığa gömülemedi.
İşte hepimizin ezbere bildiği "Honki Ponki'nin yaratıcısının böyle hüzünlü bir öyküsü var. Aslında filmlere konu olacak bir yaşam öyküsü bu. Biyografi filmlerinin trend olduğu bu dönemde belki bir yapımcı 'Şenay'ın filmini çeker.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA