Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Trıbeca, kadın kavgasıyla gündem oldu

Cenk Ertürk'ün yönettiği 'Nuh Tepesi' filmi, New York'ta düzenlenen Tribeca Film Festivali'nde iki ödülün sahibi oldu. Ertürk, En İyi Senaryo ödülüne layık görülürken, Ali Atay da En İyi Erkek Oyuncu ödülünü aldı.
Tribeca; New York'ta 11 Eylül saldırısından en çok etkilenen semtti aslında. Uzun süre insan ve araç trafiğine kapalı olması, saldırının yarattığı korku ve yılgınlık Tribeca'ya ilgiyi azaltmıştı. Burayı çok seven, aynı zamanda bu semtte bir restoranı bulunan Oscar'lı efsane oyuncu Robert De Niro, Tribeca'yı canlandırmak amacıyla bir festival düzenlenmesi için hareke geçer ve böylece festival başlar.

TAKİPÇİYLE POLEMİK
Sundance Film Festivali, nasıl Robert Redford demekse, Tribeca denince de akla Robert De Niro gelir. Tribeca; Cannes, Berlin ve Venedik film festivallerinin yanında elbette küçük kalıyor ama De Niro'nun himayesi altında hızla büyüyor. 'Nuh Tepesi'nin bu festivalde iki ödül alması, bizim medyada fazla gündem olmadı. Sosyal medyada bile gürültü koparmadı, ta ki Ali Atay'ın eşi Hazal Kaya, bir takipçisiyle polemiğe girene kadar...
Hazal; En İyi Erkek Oyuncu ödülüne layık görülen eşi Ali Atay'ı Twitter'da paylaştığı mesajla tebrik etti.
Bir kullanıcı da 'Canım şu kocanın kariyerine gösterdiğin ilgiyi biraz da kendi kariyerine göstersen nasıl olur?' yorumunu yaptı. Hazal Kaya da ona şöyle bir yanıt verdi: "Uluslararası çok önemli bir ödül aldı ve bu ödülü alan ilk Türk... Eşim olmasa da paylaşırdım çünkü kim olduğundan bağımsız gurur duyuyorum başarısıyla. Siz de sevdiklerinizi destekleyin hiçbir şey kaybetmezsiniz, aksine... Haddiniz değil ayrıca, evet."
Klasik kadın kavgası ama ortalık fena karıştı. Bu olay birçok internet sitesinde haber oldu, sosyal medyada tartışıldı. Normalde küçük bir kültür- sanat haberi olacak bir ödül, bir anda gündem oldu. İşte buna magazin etkisi denir.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA