Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Niye Çin malı?

Geçtiğimiz ay Prens Adaları'nda kullanılacak diye paylaştığım büyük elektrikli araç doğru çıktı. Boyanmış, üzerinde biraz değişiklik yapılmış sadece.
Dört ve 13 yolcu kapasiteli, Çin malı, çevre dostu iki elektrikli araç tipi tercih edilmiş. Dört kişilik araçlardan 20 adet, 13 kişilik araçlardan ise 40 adet satın alınmış.
Araç bilet fiyatları muhtemelen Adalılara ucuz, yerli ve yabancı turistlere ise pahalı olacak. 13 kişilik araçlar bana biraz dar ve küçük geldi. Adalılar genelde çarşıdan alışveriş yapıp eve döner! Keşke Çin malı yerine yerli üretim tercih edilseydi. Bu tarz araçları yapabiliyoruz artık.
Her şeye rağmen elektrikli araçların kullanılması güzel gelişme. Hem atlar, hem de Adalılar fayton teröründen kurtulmuş oldu böylece.

Ömür'ün taktiği...
Kelebek yazarı Ömür Gedik, son dönemde insanları dumur etmeyi seviyor. Geçtiğimiz yıl kadınların AVM'de giydiği şort boylarına kafayı takmıştı. Sonra bir gece sosyal medyada "Geceye mesajım. Seks diyorum" notuyla muz görseli paylaşıp vegan olmayı tavsiye etti.
Ömür'ün son paylaşımı ise şu oldu: "Korona korkumdan telefonumu yıkadım... Bozuldu tabii... Tüm gün telefonsuzdum... Tamirine de dünya para verdim... Bu virüs daha gelmeden bozdu keyfimi..."
İnsanlar "Abla bulaşık makinesinde yıkasaydın tamire para vermezdin", "Bir dahaki sefer direkt çamaşır suyuna bas telefonu. O zaman bir şey olmuyor" benzeri yorumlarla Gedik'le dalga geçtiler.
Bence Gedik dalga geçilmekten memnun. Yeni nesil popçular gibi ti'ye alınmaya müsait paylaşımlar yapıp ilgi çekmeye çalışıyor ve bunu da başarıyor. Fenomenler arasında da bu tarz kendini gülünç düşürecek paylaşım yapıp takipçi kasmak moda oldu. Daha çok takipçi için köşe yazarlığı bu kulvara evrilirse vay halimize!

Maskeye ayar lazım
Koronavirüs yüzünden hayatını kaybedenlerin sayısının dörde ulaştığı Fransa'da hükümet, pahalıya satılan el temizleme jellerinin ve sıvı maddelerin fiyatlarını kontrol etme sözü verdi. Ayrıca yüz maskesi stoklarına da el koyulacak.
Türkiye'de de maskeler fahiş fiyatlara satılıyor. Temizleme jelleri de zamlandı. Fiyatları düşürmek için tedbir almakta fayda var!

Bensu'nun bir günü
Genç oyuncu Bensu Soral, bir gününün nasıl geçtiğini şöyle anlattı: "Her sabah 05.00'te kalkarım. Kahvaltı-kahve ritüelim gerçekleştikten sonra sete gitmeyeceksem muhakkak bir saat yürüyüşe çıkarım. Ardından spora giderim. Akşamüstü de 16.00-17.00 arası şekerleme yaparım. Zımba gibi uyanır, eşimi beklerim."
Zımba gibi olmak önemli, mesajı aldık!

HAYAT BÖYLE...
Dizi ve reklamlardan iyi paralar kazanıp, eşinin prensesi olarak yaşamak tam da bu oluyor işte. Bir sosyal medya kullanıcısı da şu yorumu yapmış:
"Her sabah 5'te kalkarım, 500T'yi beklerim. Poğaça-çay ritüeli ile midemi yakarım. Bir saat iş yerine yürürüm. 14-15 saat çalışırım. Gülle gibi uyur, Azrail'i beklerim."
Hayat böyle işte; kimine göre güzel, kimine göre çilekeş...

Haddini bilmek...
Liverpool'un teknik direktörü Jürgen Klopp'a koronavirüs hakkındaki fikri soruldu, o da şu yanıtı verdi: "Böylesine ciddi konularda bir şey bilmeyen teknik adamın fikri niye önemsenir anlayamıyorum. Şapka takan ve dağınık sakallı biriyim. Niye fikrim bu kadar önemli ki?"
Ne güzel haddini bilmiş ve bilmediği konuda konuşmamış. Bizde mikrofon uzatılan insanların yüzde 90'ı "Fikrim yok, bilmiyorum" demez. Sorun da burada başlıyor zaten!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA