Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Hemen istifa et

İsmail Küçükkaya'dan dayak yiyen, psikolojik işkenceye maruz kalan Eda Demirci, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü'ye ulaşmaya çalışmış. Telefonla aramış, sonra 13 mesaj atmış ama Güllü geri bile dönmemiş.
Güllü, konuyla ilgili Hürriyet'e şu açıklamayı yaptı:
"Bir canlı yayına hazırlandığımı söyledim. Kendisini konuyu anlatması için acil yardım hattımıza yönlendirdim. Ki kurumsal bir kimlik olarak kayıt altına alınmadan herhangi bir olayı incelemeye almıyoruz.

Bu kısa görüşmeden sonra kendisinden herhangi bir haber almadım. 11 Haziran'da bana 13 adet mesaj atmış ancak numarası bende kayıtlı değil. Atılan mesaja cevap vermediğim, ayrıca tanımadığım numaradan gelen bir aramaya geri dönmediğim için yargısız infaza tabi tutulmak beni derinden üzdü."
13 yardım mesajı alsa bile, telefonunda kayıtlı olmayan numaralara geri dönmezmiş!
Yahu Canan Hanım, siz sadece telefonunuzda kayıtlı insanlara mı yardım ediyorsunuz?
Yani bir kadın dayak yiyor, belki öldürülecek, sizi arıyor ama bilinmeyen bir numara olduğu için açmıyor musunuz?
Dernek başkanı olarak ilk yapmanız gereken şeyi yapmayıp, 13 kez mesaj atan kadını geri bile aramıyorsunuz, sonra da kurumsallıktan mı bahsediyorsunuz? Canan Hanım sırf bu açıklamanız için bile hemen istifa etmelisiniz.

NEDEN MESAJLARA DÖNMEDİ?
Google'a Canan Güllü yazarsanız Küçükkaya'nın 'Çalar Saat' programına defalarca katıldığını görürsünüz.
Canan Hanım sanki 'Çalar Saat'in abonesi, Küçükkaya'nın kankası olmuş. Bu benim garibime gitti.
Hatırlayın Eda Demirci "İsmail sürekli hesap kitap peşindeydi. 'Amerikalılar gibiyim, 10 adım sonramı planlarım' derdi" demişti.
10 adım sonrasını planlayan 'Bay Yetenekli İsmail', acaba 'karısını dövdü' suçlamasına karşı set çekmek için mi Canan Güllü'yü defalarca programına konuk etti?

Hadi Canan Hanım görevi gereği 'Çalar Saat'e katılıyordu diyelim. Canan Hanım hiç mi gazete okumuyor?
Eda Demirci şiddet gördüğünü söylediğinde neden onu aramadı? 13 mesajı nasıl görmezden gelebilir?
Canan Hanım hiç konuyu saptırmasın; en duyarlı olması gereken bir olayda, milyonlarca kadını temsil eden bir derneğin başkanı olarak açıkça taraf tutmuştur.
Daha da kötüsü bir kadının yardım çağrısını görmezden gelmiştir.
Peki, neden bunu yaptı? Küçükkaya güçlü, tanınmış biri olduğu için mi? Çok sık programına katıldığı için mi? Yoksa Canan Güllü, muhalif, ünlü ve güçlü bir adamın kadın dövmeye hakkı olduğuna mı inanıyor?
Kadın haklarının cefakâr savunucuları sizler böyle bir başkanı hak etmiyorsunuz!

Neden İstanbul'da maske zorunlu değil?
Gaziantep, Isparta, Muş, Kahramanmaraş vs. 42 ilde maske takmak zorunlu ama koronavirüs vakasının en çok görüldüğü İstanbul, Ankara, İzmir'de zorunlu değil. İstanbul, İzmir ve Ankara'da diğer illere göre durum çok mu güllük gülistanlık? Gerçekten ilginç bir durum. Neden üç büyük şehirde maske zorunlu değil? Bunun nedenini biri açıklayabilir mi?

Yeni çevre sorunu
Antalya'da dalış yapan vatandaşlar denizin dibinde birçok maske ve eldivenle karşılaştı Birçok denizde durum aynı. Salgına karşı korunmak için kullanılan maske ve eldivenler yeni çevre sorunu olmak üzere. Vatandaş maske ve eldiveni çöp kutusuna atmak yerine denize, yere atıyor. Çöp kutusu görmediğinizde illa yere, denize atmanız mı gerekiyor? Koy cebine evde çöp kutusuna at! Belediyeler acilen maske ve eldivenlere özel küçük çöp kutuları üretilmeli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA