Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Bir başkadır Kadir!

Kadir Şeker'in şiddet görmekten kurtarmaya çalışırken öldürdüğü Özgür Duran'ın kız arkadaşı Ayşe Dırla, bir aracın içinde 900 gram uyuşturucu ile yakalandı, iyi mi? Oysa Ayşe Dırla, Kadir için "Beni kurtarmasaydı, şikayetçiyim ondan" demişti. Hayat ne garip belki de ölümden kurtardığın kadın sana kızıyor, en yüksek cezayı alman için hakkında ifade veriyor ve sonra aynı kadın uyuşturucu madde ticareti yapma şüphesiyle gözaltına alınıyor.
Kadir'in yaptığını da savunacak değiliz. Olay günü Özgür Duran'ı tekme tokat dövseydi, polis çağırsaydı "İyi yaptın" denirdi ama o elinde bıçağı direkt Özgür'ün kalbine sapladı ve ölümüne neden oldu. Özgür'ün daha önce işlediği suçlar da Kadir'i suçsuz yapmaz! Ama yine de kadına şiddet olaylarının zirve yaptığı bir dönemde, bir kadını kurtarmaya çalışan insandı Kadir, yardım etmeye çalışıyordu ve elbette bir insanı öldürdü. Kadir için adalet isteyenler de var, "O bir cinayet suçlusu" diyenler de.

Fyodor Dostoyevski'nin 'Suç ve Ceza' romanındaki gibi üzerinde uzun uzun suç-cezaahlak tartışması yapılacak, filmlere, belgesellere, romanlara konu olacak bir vaka bu. Ülkemizde buna benzer çok vaka yaşanıyor ama bir-iki yönetmen ve yazar dışında memleketten beslenen yok! 'Bir Başkadır' dizisi, 'Ahlat Ağacı' gibi memleketi anlamaya çalışacak yapımlara daha çok ihtiyacımız var.
Böyle zor süreçlerde eskiden edebiyat, sinema vs. sanat patlardı. Şimdi tek patlayan Kerimcan Durmaz, Danla Bilic, Enes Batur, Şeyma Subaşı... Herkes Youtuber, Tiktok fenomeni olmanın ya da yerli dizilerdeki gibi cipe binip, racon kesmenin derdinde. Üretmeden popüler olmak, yargı dağıtmak, linç etmek yeni trend ve en kötüsü de gençlerin rol modeli aldıkları bu insanlar!

Otomotivin amigo yorumcuları
Otomotiv sektörü yorumcuları, gazetecileri ve YouTuber'ları yılın 365 günü "Devlet vergileri düşürsün" diyorlar. Evet, vergiler düşürülebilir ama fiyatların yüksek olmasının tek nedeni vergiler mi?
Devlet vergi indirimi yaptığında ve bankalar uygun krediler sunduğunda bile fiyatlar yükselmedi mi? Bazı otomotiv firmaları ve distribütörü zam yapmadı mı?
Neden otomotiv firmaları ve distribütörleri hiç özveride bulunmuyorlar? Türkiye'nin şartlarına göre fiyat ayarlaması yapmıyorlar? Çünkü bizim otomotiv medyası sürekli firmaları kollayan yorum ve haberler yapıyor da ondan! Bu tayfanın çoğu otomobil inceleme çekimleri ve analiz yazılarında bile objektif olamıyor! Elbette işini iyi yapmaya çalışanlar da var ama çoğu, markaların amigo yorumcusu gibi çalışıyor!

Her şey Erol Bulut'a bağlı
ardından Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut "Bu oyun yetersiz" deyip suçu futbolculara attı. "Böyle geniş kadro Sergen Yalçın'da yok" deyip Bulut'a kızanlar ise daha geçen hafta Fenerbahçe için "Nisan'da şampiyon olur" diyorlardı. Aslına bakarsanız Fenerbahçe'den en son eleştirilecek kişi Erol Bulut.

BULUT'UN İŞİ ZOR
Sezon başı neredeyse tüm takımı değiştirmek, 18 yeni futbolcu almak ve başına da yeni teknik direktör getirmek mantıklı mıydı? Yetenekli ama yaşlı bir kadro kurmak doğru bir takım mühendisliği miydi?
Bulut'un işi rakiplerine göre daha zor. Çoğunun bahanesi hazır! Sergen Yalçın başarısız olursa "Kadro yetersizdi", Abdullah Avcı "Yeni göreve geldim, takımı ben kurmadım", Fatih Terim ise "İstediğim oyuncular alınmadı" diyebilir ama Bulut'un bahane üretecek pozisyonu yok. Ateşten gömlek giymeyi kabul etti.
Bu sezon Fenerbahçe'yi futbolcular değil, yaparsa Erol Bulut şampiyon yapar!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA