Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Külliye’de şölen mi dediniz?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi onuruna verdiği yemekte davetlilerden birinin cep telefonuyla çektiği görüntüler sosyal medyaya düştü.


Sonra linçci tayfa başladı "Vay efendim bu nasıl ziyafet", "Saray'da şölen", "Neden Arapça müzik eşliğinde yemek yendi?" gibi yorumlar yapmaya. Kısa sürede bu yemek 'TT' oldu.


Görüntüyü çeken en sonunda sevinçle kendini de çekmiş. O kısa görüntüde başka insanların da telefonla kayıt yaptıkları görünüyordu. Yani görüntülerden öyle insanlardan saklanacak, cep telefonlarının yasak olduğu bir ortamın olmadığı anlaşılıyor.


Linçci tayfanın 'şölen', 'ziyafet' diye abarttığı da normal bir protokol yemeği aslında. Videoda konukların ne yedikleri anlaşılmıyor ama öyle şatafatlı, dolu dolu bir sofra, bin bir çeşit yiyecekler vs. görünmüyordu. Şirketlerin otellerde düzenlediği yemekli toplantılara benzer bir ortam vardı sanki.

JEST OLSUN DİYE...
Tabii Cumhurbaşkanlığı resepsiyonu olduğu için deneyimli şef ve garsonlar görev almıştır diye tahmin ediyorum. Hangi başkan, başbakan bir ülkeyi ziyaret etse, onuruna yemek verilir, en iyi şekilde ağırlanır.


Ayrıca Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi'ye jest olsun diye de Arapça müzik icra edilmiş ne var bunda? Yemekte eleştirebileceğimiz tek nokta sandalye aralarında yeterli sosyal mesafenin olmaması.


Videoda asıl dikkatimi çeken ise yoğun geçen bir günün ardından yenen akşam yemeğinde bile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak Başbakanı'na bir şeyler anlatıyor olması. Yemek yerken bile çalışan bir Cumhurbaşkanımız var.

TİKTOK GIDA DENETİM

■ Bir TikTok kullanıcısı, kuru incir deposundan büyük bir iştahla incir yiyen farelerin görüntüsünü paylaştı.
■ TikTok da olmasa haberimiz olmayacak bu rezaletlerden. Daha önce de salçalık domates ve biber turşularını ayaklarıyla ezen, süt kazanında süt banyosu yapanların görüntüleri TikTok'a yansıyınca firmalara cezalar kesilmiş, gıda teröristleri hakim karşısına çıkarılmıştı.
■ TikTok gıda denetimi yapan yetkililer gibi çalışıyor. Lakin TikTok insanımıza pek yaramadı! Gıda teröristleri bile fenomen olmak için kendilerini ifşa ediyorlar.

UZAYDA YEMEKTEYİZ

TV'de zap yaparken görmüştüm, sosyal medyaya da düşmüş bu astronot maskeli arkadaşlar. TV'nin sesini kısanız bir uzay filmi parodisi izliyor gibi hissedersiniz. Eğer amaç koronavirüsten korunmaksa bu maskeler işe yaramaz.

Normal maske olunca reyting düştü herhalde 'cyber' uzaylı mode'a geçtiler. Bu yemek programlarının ilgi çekmesi için daha neler yapacaklar acaba?

YENİ KUŞAK SABANCILAR

Hacı Sabancı ve Nazlı Kayı'nın nişanlanmasına acayip sevindim. Çünkü Hacı Sabancı'nın çapkınlık haberlerini okumaktan sıkılmıştım artık. Umarım mutlulukları bir ömür sürer.
Dikkat ediyor musunuz? Eskiden Sabancı Ailesi'yle ilgili bir başlık görünce hep bir fabrika açılışı, yeni yatırımlarla ilgili haberler okurduk. Şimdi yeni kuşak Sabancıların magazin haberlerini okuyoruz, sosyal medya paylaşımlarını takip ediyoruz.

Elbette gençler eğlenecek, hayatlarını yaşayacaklar. Keşke biraz da yaptıkları işlerle gündeme gelseler.
Rahmetli Sakıp Sabancı konuştu mu gözlerinden fışkıran pozitif enerji insanlara umut olurdu. Hep üretimden çalışmaktan bahsederdi:
■ "Fabrikalar, sosyal binalar, liseler, üniversite, müze yapmakta, gençleri yüreklendirmekte gözüm doymuyor. Gece gündüz daha başka bir şeyler yapayım diyorum... Sabah bir an evvel uyansam da, koşsam, şunun şunun şalterine bassam diyorum."
■ "Ben önemli değilim, vatanım önemli. Firmam önemli değil... Durmadan yatırımlarını genişleten firmalar lazım."
■ Sadece genç Sabancılar değil tüm yeni kuşak iş insanları, Sakıp Sabancı'nın hırsını, üretim aşkını örnek almalı.

YENİ LİGE ALIŞIN

Erol Bulut'un istifasını isteyenler Fatih Terim'e aynı cümleleri kuramıyorlar. Oysa Fenerbahçe ile Galatasaray'ın puanları aynı, ikinci ve üçüncü sıradalar.
Elbette Bulut'un Terim kadar kredisi yok ama ikinciye aynı puanı olan bir hocaya da "Fırsat sunuldu ama yapamadın hadi güle güle" denmez!
Ligin sonuna kadar bu tablo devam eder, dört büyüklerin kaybedeceği daha çok maç var. Yeni Süper Lig gerçeklerine alışın lütfen.
14 yabancı ile Anadolu takımları dört büyüklerle arayı kapatmaya başlamıştı, salgın yüzünden maçlar seyircisiz oynanınca güçler eşitlendi.
Pandemi sürecinde kim sabreder ve ekip ruhunu ön plana çıkarırsa şampiyon olur.

GÜZEL PARA

Beyazıt Öztürk, bir beyaz eşya markasının yeni reklam yüzü olmuş ve bir yıllık kampanya için tam 6 milyon TL alacakmış.

Uzun süre ekranlardan uzak kalan, popülaritesi düşen, sosyal medyada imajını taze tutmayan, 2,5 yıldır kış uykusunda olan bir şovmen için güzel para!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA