Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Canan Kaftancıoğlu sustu kaldı!

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sokakta dolaşıp vatandaşla konuştu...
Bir kadın vatandaş "Canan Hanım, CHP içindeki taciz ve tecavüz olaylarına bir tepkiniz olacak mı?" diye sordu. Kaftancıoğlu "Elbette" dedi.
Vatandaş: "Ama sizi Twitter'dan takip ediyorum hiç tepkiniz yok."
Kaftancıoğlu: "Hanımefendi çok haklısınız. Tecavüz, taciz olaylarına herkesin tepkisinin olması lazım. Kadın kim olursa olsun, nerede mağdur olursa olsun, anında gereği yapılır ve o kadının yanında olunur."
Vatandaş: "Madem bu kadar duyarlısınız, neden sosyal medya hesabınızdan tepki göstermediniz?"
Kaftancıoğlu: "Ben gösterdim dikkatli takip edin."

'ÖRTBAS ETMEKTE USTASINIZ'

Vatandaş: "Gayet güzel takip ediyorum. Siz dediniz ki 'Mağduru korumak adına...', onu da üç gün sonra dediniz. Bu arada 12 tane cinsel taciz ve tecavüz olayları ifşa oldu."
Kaftancıoğlu: "... Ben mi? Ben deseydim ben ne yapmış olurdum... Bir kere sen beni bu..." (not: Videoda bu bölüm anlaşılmıyor.)
Vatandaş: "Bir kere siz her şeyi örtbas etmekte ustasınız. 12 olay yaşandı, bir tanesine sesiniz çıkmadı. Maltepe'de yaşanan olayda tacizci kankanızdı."
Kaftancıoğlu "Tacizci kankanızdı" lafından sonra sessiz bir şekilde olay yerini terk etti.
Vatandaş haklı. Öyle susarak, tacizci ve tecavüzcüleri parti içinde bile disiplin kuruluna sevk etmeyerek yaşanan rezillikleri unutturmaya çalışarak olmuyor.
Ama sosyal medya muhalifleri, kadın dernekleri bile üç maymunu oynarken vatandaş yaşananları unutmuyor ve ilk fırsatta hesap soruyor.
Kaftancıoğlu'nun vatandaşı ikna edebileceğini düşünüp, sorulara cevap vermeye çalışırken "Tacizci kankanızdı" lafından sonra sessizliğe gömülmesi her şeyi özetliyor aslında.
Belki de Kaftancıoğlu her fırsatta kadın haklarını dile getirip sonra da bir kadın olarak CHP'deki tecavüz ve taciz skandallarının üzerine gidememenin çelişkisini yaşıyor.
Vatandaşın dediği gibi CHP yönetimi taciz, tecavüz skandallarını örtbas etmede usta. CHP yönetimi kendi içindeki tacizci ve tecavüzcülerden hesap sormadığı sürece sokakta daha çok bu tarz tepkilerle karşılaşır!

***


GALATASARAY'I VOLKAN MOTİVE ETTİ

Derbide Galatasaraylı futbolcular neden daha iştahlı ve sert oynadılar? Cevap olarak Erol Bulut'un topu rakibe veren korkak futbol anlayışı ve Galatasaray kaybederlerse puan farkının altıya çıkacak olması gibi birçok neden sıralayabiliriz.
Aslında Galatasaray maç başlamadan kazanmıştı. Motivasyon ustası Fatih Terim mutlaka kaleci antrenörü Volkan Demirel'in "Sokaktan 11 adam toplasak Galatasaray'ı yine yeneriz" diye başlık atılan sözünü motivasyon aracı yapmıştır.
Volkan'ın açıklamasının geneli başlıktaki anlamı vermiyordu ama Fenerbahçe'nin teknik heyetinde olan biri bin kere düşünüp bir kere konuşmalı, ağzından çıkan her söze dikkat etmeli.

***


BİTCOİN TEHLİKESİ!

Almanya'da insanların bilgisayarlarına gizli Bitcoin madencilik yazılımları kuran bir suçlu yakalandı. Her ne kadar suçlu yakalansa da içerisinde 50 milyon Euro'luk Bitcoin'in bulunduğu cüzdana erişilemiyor. Çünkü hapse giren suçlu şifreyi söylemiyor.
Kripto paraya anonim bir isimle sahip olup bu parayı güvenli bir şekilde de transfer edilebiliyorsunuz, hesabın şifresi sizde olduğu için kimse o paraya dokunamıyor. Şifreyi unutursanız siz de o paraya erişemiyorsunuz.
Şu an toplamda yaklaşık 140 milyar dolarlık bir hacme ulaşan Bitcoin'in yüzde 20'si, şifresi unutulan ya da kaybedilen cüzdanlar sebebiyle tamamen erişilemez durumda.
Dünyanın yavaş yavaş elektronik para birimine geçeceği konuşuluyor ama Bitcoin gibi kripto para birimlerinin kanunsuz işler ve para aklamak için kullanılma tehlikesi var.

***


HAYAT FRANSA'DA DA ZOR!

Fransa'da askıda ekmek uygulaması ve sokağa bırakılan gıda yardımları yoksulların kurtarıcısı oldu.
Fransa medyasından LCI'ye konuşan bir esnaf "Sokağa koyduğumuz gıda maddeleri yarım saat bile beklemiyor" diyor.
Covid-19 salgını zengin-fakir bütün ülkelerin ekonomisini kötü etkiledi. Günümüzde kim çarşı, market vs. ekonomik değerlendirme yapıyorsa söze pandemi sürecinin kötü etkileriyle başlamalı.

***


72 YAŞINDA OLMAK HARİKA

Düşünsene uzayda yaşamanın altyapısıyla uğraşan, geleceğin otomobillerini yapan Elon Musk'ı doğuruyorsun ama TikTok videosu çekiyorsun!
Hayat gerçekten garip ama Musk'ın annesi Maye Musk'ın aktif bir TikTok kullanıcısı olduğu gerçek. Sürekli kıyafet ve makyaj değişimi yapan Musk, geçenlerde "72 yaşında olmak harika!" diye video paylaştı ve büyük ilgi gördü.
Kaç kişi "72 yaşında olmak harika" der acaba? Hayat Maye Musk'a güzel! Elon Musk'ın günümüz CEO'larına benzemeyen sıra dışılığı da annesinden miras galiba.

***


MAÇI YAŞIYORLAR

Fenerbahçe-Galatasaray derbisi FB TV ve GS TV'de canlı olarak anlatıldı. İki kanalda gol ve ofsayt anlarına verilen tepkiler görülmeye değerdi.
Ozan'ın attığı golde birçok sarı lacivertli, FB TV sunucusu gibi sevinçten ayağa fırladı. Sonra VAR golü iptal edince sarı kırmızılı taraftarlar da, GS TV sunucusu gibi derin bir oh çekti.
Her hafta bu kulüp TV'lerinde bu renkli görüntüler yaşanıyor. Sunucular maçı anlatmıyor adeta yaşıyorlar. Her hafta bu stresi yaşamanın bir yıpranma payı olmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA