Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TUBA KALÇIK İLE GÜNDEME DAİR TUBA KALÇIK

Sanlısoy yazdı, bakan duyarlılık gösterdi

Sanatçılar, sadece ürettikleri eserlerle var olmazlar toplumda. Toplumsal sorunları gündeme getirmede ve bunlara çözüm bulmada da öncülük yaparlar.
Buna sık sık tanık oluyoruz son zamanlarda. Geçtiğimiz günlerde Sıla, Ahmet Kural'ın kendisine yaşattığı şiddeti kamuoyu ile paylaşmıştı mesela. Ve bu açıklamasının ardından kadına şiddet sorunu bir kez daha gündeme geldi. Bu sefer de bir başka sanatçı, önemli bir soruna dikkat çekti sosyal medya hesabından. Kim mi? Rock müziğin ünlü ismi Ogün Sanlısoy.
Sanlısoy, oğlu Ozan Barış'ın yaşadıklarından yola çıkarak otizmli çocukların ve ailelerinin eğitim sisteminde yaşadığı zorlukları dile getirdi.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'u da etiketlediği paylaşımında; oğluna bundan sonra gerekli eğitimi evde vermek istediğini belirtti. Okuldaki eğitimden vazgeçişini bildiren paylaşımı, aslında otizmli çocukların eğitim sorununun çözümüne de de önemli bir kapı açmış oldu.
Sanlısoy'un paylaşımına duyarsız kalmayan Bakan Selçuk'un 'Bahsettiğiniz sorunları hep birlikte aşacağız.
En yakın zamanda bir araya gelelim ve konuşalım' mesajı, otizmli çocuk sahibi ailelere de umut verdi.

HASTALIK DEĞIL
Sanlısoy'un ifadesiyle; 500 bin otizmli çocuk bulunuyor bugün Türkiye'de.
Bundan etkilenen ailelerin sayısı ise 4 milyon.
Genel kanının aksine otizm bir hastalık değil, farklılıktır.
Farklı olan bu çocuklara verilecek özel eğitimle onları toplumsal hayata kazandırmak; sadece aileler için değil, ülkemizin geleceği için de çok önemli. Bu açıdan Milli Eğitim Bakanı'nın pozitif yaklaşımı, açıkçası Sanlısoy gibi beni de çok mutlu etti.
Sanlısoy'un ünlü bir isim olması, otizmli çocukların eğitim sorununun gündeme gelmesinde etkili oldu. Bakan Selçuk'un bu soruna karşı hassas ve ilgili tavrını da ayrıca önemli buluyorum. Ve yıllarca eğitim alanında aktif görevlerde de bulunmuş olan Bakan Selçuk'un, bu sorunun kalıcı çözümü için gerekli çabayı göstereceğine inanıyorum.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA