Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TUBA KALÇIK İLE GÜNDEME DAİR TUBA KALÇIK

Trump gibisi hiç gelmedi

Ne söylese olay oluyor, nereye gitse protesto ediliyor. Provokatif açıklamalarıyla öyle bir öfke dalgası yayıyor ki, kendini adeta nefret ögesi haline getiriyor. Dünyanın en sevilmeyen lideri Trump, bu konudaki birinciliğini kimseye bırakmayacağa benziyor.

PROTESTO EDİLDİ
En son İngiltere'de gördük; kendisi tezahürat dese de yüzlerce kişi tarafından protesto edildi yine. Böyle olacağı belliydi çünkü daha İngiltere'ye girmeden başlamıştı sosyal medya hesabından o 'meşhur' tahrik edici paylaşımları yapmaya. Bu seferki hedefi Londra'nın ilk Müslüman Belediye Başkanı Sadiq Khan oldu. Kendisini ziyareti öncesi eleştiren Khan'ı aptallıkla ve beceriksizlikle suçladı. Daha önce de İslamofobik bir tutumla Londra saldırısı sonrası Khan'ı hedef alan açıklamalar yapmıştı Trump. Yani bu ilk değil ama umarım son olur.
Protesto edenlerin taşıdığı pankartlardan da anlaşılacağı gibi onun kaba, ırkçı, İslamofobik ve göçmen karşıtı söylemlerine büyük bir tepki var toplumdan. İngiltere bunun sadece bir örneği. Kendi ülkesi başta olmak üzere dünyanın birçok yerinde benzer duyguları taşıyor insanlar. Daha önce de sevilmeyen liderleri oldu Amerika'nın ama Trump gibisi hiç gelmemişti. Sözleriyle, davranışlarıyla Khan'ın tabiriyle 11 yaşındaki bir çocuk gibi davranan Trump'ı ne dünya, ne de Amerika hak ediyor bence.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA