Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TUBA KALÇIK İLE GÜNDEME DAİR TUBA KALÇIK

‘Sağlık bakanımız elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor’

Bugünlerde tüm gündemimiz koronavirüs oldu. Dünyayı kasıp kavuran bu virüs, ünlü ünsüz demeden herkesin korkulu rüyası oldu. Sokaktaki vatandaş da nasibini alıyor koronadan, korunaklı bir yaşamı olan Prens Charles da. Bu virüsten korunmanın en önemli yolu ise 'evde kalmaktan' geçiyor. Mutlaka Sağlık Bakanı'mızın ve uzman doktorlarımızın uyarılarına kulak vermeliyiz. Alacağımız tedbirler sayesinde bu illetten korunmamız mümkün.

'BANA BİR ŞEY OLMAZ' DEMEYİN
Başta Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımıza da buradan bir kere daha şükranlarımı bildirmek istiyorum. Tüm zor koşullara rağmen bizim için mücadele ediyorlar. Ülkemizin bu virüsü en az hasarla atlatacağına yürekten inanıyorum. Yeter ki tedbirlerimizi alalım ve 'Bana bir şey olmaz' diyerek sokaklarda gezmeyelim. Sanatçılarımızdan işadamlarımıza birçok kesim de bu konuda farkındalık yaratmak amacıyla sosyal medyasından paylaşım yapıyor. Bunların arasında koronavirüs testinin sonucunu açıklayanlar bile var. Örneğin, Fatih Terim. Test sonucunun pozitif olduğunu açıkladı geçtiğimiz günlerde. Ülkemizin yetiştirdiği en önemli teknik direktörlerden biri olan Terim'e çok büyük geçmiş olsun. Umarım bir an önce sağlığına kavuşur. Sosyal medyadan sağlık durumunu açıklayan bir diğer isim ise Serdar Ortaç oldu. Sağlığından şüphelenip doktora giden Ortaç, koronavirüse yakalanmadığını duyurdu. Ben de bu paylaşımının ardından Serdar Ortaç'ı aradım. Kendisiyle hem içinde bulunduğumuz süreci hem de sağlığını konuştuk.

SEBZE MEYVE YİYORUM
"Sadece bronşlarım dolmuş ama ben yine de emin olmak için hastaneye gittim, şükürler olsun ki ciddi bir sağlık sorunum yok" diyen Ortaç, kendisini gayet iyi hissettiğini söyledi. Bu süreçte bol bol vitamin aldığını belirten ünlü sanatçı sözlerine şöyle devam etti:"Mümkün olduğu kadar ağırlıklı sebze ve meyve ile besleniyorum. Sık aralıklarla ellerimi yıkayıp, dezenfekte ediyorum. Bol su tüketiyorum. En önemlisi de dışarı çıkmıyorum, 14 gün kuralına kesinlikle uyuyorum. Buna hepimiz uymalıyız. Ve istisnasız, her birimiz, ne kadar hızlı bu kurala uyarsak, o kadar hızlı bir şekilde virüsün dağılmasına engel olup, normal hayatlarımıza o kadar çabuk geri dönebiliriz."

BU SÜRECİ ATLATACAĞIZ
Türkiye'nin koronavirüsle mücadelesini son derece başarılı bulduğunu söyleyen ünlü sanatçı, sözlerine şöyle devam etti: "Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca'nın elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığını hissediyorum. Bakanımıza, ekibine, özellikle, her türlü tehlikeyi göze alarak bu virüsle savaşmak için gece gündüz demeden çalışan tüm sağlık personelimize ve bu süreçte hizmet veren diğer sektörlerdeki çalışanlarımıza da, tek tek teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki biz millet olarak bu zor süreci de atlatacağız."

'Merhametin ve pozitif olmanın önemini anladım'
Bu zor günlerin kendisi insani olarak derinden etkilediğini belirten Serdar Ortaç, şunları söyledi: "İnsanı, doğayı, bütün canlıları sevmenin, merhametin, paylaşmanın, iyi niyetin, her şeye rağmen pozitif olabilmenin ne kadar önemli erdemler olduğunu ve hayatı çok güzelleştireceğini bir kez daha anladım."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA