Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TUBA KALÇIK İLE GÜNDEME DAİR TUBA KALÇIK

‘Mekanın sahibi geldi’

ATV'de ekrana gelen ve sabah kuşağının en çok izlenen programı 'Müge Anlı ile Tatlı Sert', yeni sezona deyim yerindeyse bomba gibi başladı.
Yıllardır en çok izlenen olmak elbette kolay değil, bunun arkasında büyük bir birikim ve alın teri yatıyor. Kendi oluşturduğu format ile şimdiden televizyon tarihine adını altın harflerle yazdırdı Müge Anlı. Sadece bununla da kalmadı, Türk halkının 'en güvendiği isimler' listesinde yıllardır ön sırada yer alarak yaptığı işlerle halkın kalbine dokunduğunu da kanıtladı.
Herkesin harcı değil; hem hafta içi her gün ekranlarda olacaksın, hem de anketlerde 'en güvenilir isimler' arasında gösterileceksin. İşte Müge Anlı bunu başarabilen az sayıdaki televizyoncudan biri.
Eminim onun bu başarısı birçok yapımcıya da ilham oluyordur. Formatı taklit ederek aynı 'başarıyı' yakalayabileceğini düşünenlerin olduğunu zaten ekranlarda görüyoruz.

Ama şunu unutmamak lazım; onun programını başarılı kılan format değil, Müge Anlı'nın kendisi.
Onun kişiliği, ses tonu, konuya hakim oluşu, duruşu, duygularını saklamadan belli etmesi...
Nitekim Türk halkı da böyle düşünüyor olmalı ki yayına başladığı ilk günden itibaren reytingleri sildi süpürdü.
Anlı'nın bu başarısına ise en güzel yorumu sosyal medya kullanıcıları yaptı: 'Mekanın sahibi geldi, bebeleri pisten alalım.'

'Yanlış taş kullanımı insan sağlığına zarar veriyor'
Bir süredir olur olmaz yerlerde 'şifalı taş' adı altına bilinçsizce satış yapılıyor. Ben hep şuna inanırım, Allah hiçbir şeyi sebepsiz yaratmamıştır.
Kainatı bir eczane gibi düşünürsek, taşların da kendi içinde şifaları vardır muhakkak. Ama benim itirazım, bu taşların bilinçsizce kullanılmasına. Şifalı taşlar üzerine ödüllü kitabı olan Belgin Dal'ı, son günlerde dikkatimi çeken bu konuyu konuşmak için aradım.
Bu durumdan rahatsızlık duyduğunu söyleyen Dal, sözlerine şöyle devam etti:
"İnsanlar ya burcuna ya da modaya göre taş alıyor, bu çok yanlış. Oysa ki taşlar mineral taşır. Bu konuyu yüzyıllar önce İbn-i Sina da kitabında anlatmıştı.

Biz vücudumuzdaki mineral dengesine göre taş kullanmalıyız. Yanlış taş seçimi insan sağlığını riske sokar.
Ben bunu öğrenebilmek için çok uzun süre çalıştım ve hâlâ da çalışıyorum. Hangi taşın hangi minerali taşıdığını bilmek bile yıllarımı aldı. Bu öyle bilinçsizce pazarlanamaz.
Lafın özü, herkes her taşı kullanmamalı.
Bunu bir örnekle anlatmak isterim... Bir ametist taşı lityum minerali taşımaktadır.
Lityum minerali, hipertiroit hastaları için zararlıdır. Mesela, bir hipertiroit hastası bu taşı kullanırsa, vücut dengesi bozulur ve taş onun sağlığını riske sokar.
Çünkü biliyorsunuz ki taşların içindeki mineraller gözeneklerimizden vücudumuza giriyor. Bu durumda ise fazla alınan mineral bize zarar veriyor.
Vücudumuza temas edecek taşı kullanmadan önce mutlaka rahatsızlıklarımızı bilmeliyiz ve taş üzerine eğitim almış insanlara danışmalıyız. Yanlış taş kullanımını engellemek için insanları bilinçlendirmemiz gerekiyor. Bunun yanı sıra, taş konusunda eğitim almış uzmanların sadece satış yapmasına izin verilmeli. Aksi takdirde, sadece ticari amaçla pazarlanan bu taşlar insanların sağlığını riske sokuyor."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA