Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ZEYNEP TURAN'LA ASTROLOJİ ZEYNEP TURAN

Astrolojide eril ve dişil burçlar

Astrolojide hiç eril ve dişil kavramına rast geldiniz mi? Tabii ki toplumsal kimliğimiz olan kadınlık ve erkeklikten bahsetmiyorum. Her burcun ve gezegenin taşıdığı bazı enerjilerden bahsediyorum. İsterseniz öncelikle hangi burçlar ve gezegenler eril-dişil kategorisinde ona bakalım, sonra ise bu bunların ne anlama geldiğine…
Hava ve ateş burçları eril burçlardır. Su ve toprak burçları ise dişil burçlardır. Yani pozitif burçlar eril; negatif burçlar dişildir.
Eril burçlar: Koç, İkizler, Aslan, Terazi, Yay ve Kova.
Dişil burçlar: Boğa, Yengeç, Başak, Akrep, Oğlak ve Balık.
Herkesin kişisel astrolojik haritasında eril ve dişil etkiler var olsa da bazen bu enerjilerden bazıları daha yoğun bir şekilde kümelenmiş olur. İşte bu durumda kişiliğe yön veren durumlardan birini oluşturuyor. Eğer kendinizi öncelik alan, hareketli, enerjik, riskli işlere daha kolay giren, sonunu düşünmeden hareket eden, meraklı, cesur biri olarak görüyorsanız haritanızda eril burçların etkinliği söz konusudur. Yok, 'Ben önce güvenliğimi düşünürüm, ayaklarım yere sağlam basar, önümü görürüm, aniden parlamam, uyum sağlama konusunda iddialıyım, fedakar ve durağan bir karakterim var' diyorsanız; o zaman haritanızda dişil enerjilerin yoğunluğu vardır.
Eril enerji; ilk hareketi başlatan, olayın kıvılcımını çıkaran anlamına gelirken, dişil enerji; etkiye tepki gösteren bir enerjidir. Yani eril burçlar kimseyi dinlemeden ve açıkçası olayın sonuçlarını da hesaba katmadan aniden hareket ederler. Dişil burçların ise hareket etmek için başkalarının motivasyonuna ihtiyaçları vardır. Dişil burçlar savunma göstermekte başarılıyken, eril burçlar atak yapmakta üstünlük sağlarlar.
Dişil burçların gözlemci ve duygusal yanı ağır basarken; eril burçlar biraz daha bencil ve analitik zihnini kullanan bir yapıya sahiptir. İkisi de birbirlerini tamamlayan enerjilere sahiplerdir. Kişisel haritaları yorumlarken, gezegenlerin eril mi yoksa dişil burca mı düştüğüne bakarak biri hakkında öngörüde bulunabiliriz. Bu aslında harita yorumlamasında ilk etaptır. Karşımızdakinin kişiliği hakkında ipuçları verir.

ASTRO DUYURU

Merkür-Plüton 45'liği ile bugün, baskın ülke liderlerinin sonlarını hazırlayacakları dünya arenasında büyük gün. Borsa, finans konuları gününün hareketli adresleri olabilir diyor gökyüzü. Büyük mali kayıplar yaşayan markaları duyabiliriz. İşlerinizi, toplantılarınızı, borç alacak ve verecek işlerinizi ertelemenizi tavsiye ederim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA