Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ZEYNEP TURAN'LA ASTROLOJİ ZEYNEP TURAN

Kariyerinizi doğru şekillendirin

Hayatlarımızda belli ihtiyaçlarımızı karşılamak, kendimizi manevi ve maddi açıdan mutlu hissetmek ve geleceğimizi doğru bir şekilde planlamanın sırrı doğru bir kariyer sürecinden geçiyor. Kariyerimizi doğru bir şekilde şekillendirmenin bize olan yararı çok olduğu gibi çevremize olan faydası da oldukça fazladır. İşimizde mutlu olmak, hayata dair doğru kararları da beraberinde getirir.

FARKLI SEKTÖRLER
Her zaman akademik eğitimini aldığımız bölümün iş istihdamında kendimize yer bulamıyoruz. İş bulsak bile bu işin birtakım şartları maalesef bize uymuyor. Bu noktada izlenmesi gereken rota şu; kendi işimiz olmasa bile potansiyelimizi kullanabileceğimiz alternatif kanallara yönelmek. Teknolojinin imkanlarını kullanabileceğimiz yeni dünya düzeninde alternatif sektörleri araştırmak hem kariyer havuzumuza tecrübe katacak hem de ilerleyen zamanlarda iş hayatına karşı olan adaptasyonumuzu sağlamamızı sağlayacak. Sosyal hayatımızda olduğu gibi iş hayatımızda da işler her zaman yolunda gitmeyebiliyor. İşlerin yolunda gitmediği kriz anlarında duygularımızı ön plana atarak kararlar almak, kısa vadede bize mantıklı gelse de uzun vadede yapacağımız en kötü tercih olacaktır. İş hayatında rahatlamanın da zorlanmanın da olduğunu bilmek duygusal anlamda bizi daha güçlü kılacağı için duygularımızla hareket etmek kariyerimizi olumsuz anlamda etkileyecektir. İş hayatında daima profesyonel olmalıyız. İşçinin her zaman gününde olmayacağı gibi iş sahipleri ve yöneticiler de her zaman gününde olmayabiliyor. Mantık çerçevesinde empati kurmak da bu noktada çok önemli bir noktada elbette. Düzenli bir iş bulduğumuz anda hayatımızın sonuna kadar burada çalışacağımız düşüncesine kapılmak ve kendimizi geliştirmekten vazgeçmek, kariyer planlaması açısından tavsiye etmeyeceğim bir davranış türü. Bunun tam tersine iyi bir kurumda görev alıp maddi anlamda bizi tatmin eden bir ücretle çalışsak bile kendimizi daima geliştirmeliyiz. Hem kendimize hem de çalıştığımız kuruma karşı maksimum verimle çalışmamız gerekiyor. İyi bir kariyer doğru düşünen bir zihinle ve çalışkan bir karakterle şekillenir.

ASTRO
GÜNDEM
Ay-Uranüs 120'liği ve Mars retrosu, son dakika haberlerinin çok fazla artacağını vurguluyor. 9 Ekim 1986 kuruluşlu Venüs'ü ve Plüton'u Akrep döngüsünde kurulan FOX TV uluslararası arenada şaşırtıcı kararlara imza atabilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA