Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ZEYNEP TURAN'LA ASTROLOJİ ZEYNEP TURAN

Neden uyuyamıyoruz?

Uykunun hayatımızdaki önemi çok büyük. Hem fiziksel anlamda hem de zihinsel anlamdaki faydaları ise yadsınamaz. Akıllarımızdaki 'Aslında kaç saat uyumalıyım?' sorusu ise birçok değişkene göre farklılık gösterebiliyor. Zorlayan gökyüzü olayları ile beraber kozmik puzzle'ın en sıkıştıran günlerini yaşıyoruz.

İŞ HAYATININ ETKİSİ
Öncelikle yoğun bir iş hayatınız varsa uyku konusunda zorlandığınız önemli bir ölçüt. Gerçekten iyi uyuyup uyumadığınızı siz anlayamasanız bile hem çevrenizdeki iş arkadaşlarınız hem de iş yerinizdeki veriminiz size gösterecektir. Vardiyalı çalışan ve uyku düzeni belirli periyotlarda değişen bir birey olsanız da düzenli bir şekilde uyku düzeni kurmanın önemi sandığınızdan daha büyük.
Kaç saat uyumak lazım? Bir insanın gün içerisinde ortalama olarak yedi-sekiz saat arasında uyuması, uykusunu almak için yeterlidir. Ancak bu saatler az önce de bahsettiğim gibi kişinin hayat stiline göre değişim gösterebilir. Şöyle ki; bazı insanlar sekiz saatten fazla uyuduktan sonra uykusunu aldığını hissederken, bazı kişiler de yedi saatten daha az uykuyla güne enerjik başlayabiliyor ve kendilerinden maksimum verimi alıyorlar. Bu noktada kendi biyolojik saatimize odaklandığımız anda ihtiyacımız olan uyku saatine ulaşabileceğimizi de unutmamalıyız.
Stres demek düzensiz uyku demektir Hepimiz sürekli düzen içerisinde olan hayatlar yaşamıyoruz. Hayat standartlarımız, düşündüklerimiz, elimizdeki sorumluluklar ve bunun gibi etmenler hayata karşı olan bakış açımızı ve yaşam stilimizi etkiliyor. Bu etki de uyku düzenimize elbette yansıyor. Örneğin hayata karşı sürekli stres içerisinde olan birinin uykusu sürekli bölünür, kişi bunu hissetmese bile bu anlık uyanmaların etkilerini gün içerisinde mutlaka hisseder. 'Strese bağlı uyku bölünmeleri ne yapar?' derseniz...
Sinir
Yeme bozukluğu
Dikkat dağınıklığı
Huzursuzluk
Normal olmayan fiziksel davranışlara yol açabilir. İnsan vücudu bir fabrikadır. Bu fabrikanın da dinlenmeye ihtiyacı vardır. Bizler uyku düzenimizi sağlayarak dinlenebiliriz. İlk başta ayarlamak zor gibi görünse de uyku düzenimizi sağlamanın uzun vadede sağlımıza da etki edeceğini unutmayalım.

ASTRO
GÜNDEM
Ay–Mars karesi; 21 Ocak 1959'da Satürn Oğlak döngüsünde kurulan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi dünyada eş zamanlı bir şekilde eleştirilere maruz kalabilir diyor. Büyük şirketlerin insan kaynakları politikalarındaki değişimleri de işaret ediyor bu kare…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA