Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ZEYNEP TURAN'LA ASTROLOJİ ZEYNEP TURAN

Bilişim dünyası iş kollarını değiştiriyor

Dünya bambaşka bir hal almaya başladı. Bilgi arttıkça ve teknoloji kullanımı da yayıldıkça bilişim dünyasına olan adaptasyon süreci de kısaldı. 2020 gibi sıkışmalarla dolu bir yılı ardımızda bırakmaya hazırlanırken, bilişim dünyasının klasik meslekleri etkilediğini ve yeni meslek kolları ortaya çıkardığını da göz ardı etmemek gerekiyor elbette.
Klasik mesleklere yönelme azalıyor
Klasikleşmiş meslekler kalıbını kimi zaman kullanıyoruz. Bu kalıp aslında şöyle: Sanayi devriminden bu yana gelişen dünyada yapılan meslekler bilinir. Bu meslekler zamana göre değişim ve gelişim göstermiştir. Dünyada her mesleğe olan ihtiyaç farklıdır. Ancak bilişim dünyası, bizim klasikleşmiş mesleklere olan bakış açılarımızı da değiştirdi. Zamane çocukları ise içerisinde teknoloji olan mesleklere yöneldi. Bunun sebebi çok basit çünkü teknolojinin içinde doğan bir nesil bu. Öyle ki teknolojinin entegre olduğu ve daha da olacağı dünyamızda yeni dönem çocukları büyük rol oynayacak.
Yeni bir lisan: Programlama
Dünyada bilinen birçok dil gibi, programlama dillerini bilmek de artık bir lisan bilmek kadar değerli. Şu anda gün içerisinde kullandığımız mobil uygulamalar ya da web siteler bu programlama dilleri ile çalışıyor. Programlama dillerini bilen kişilerin sayısı ise maalesef kısıtlı.
Bu noktada ise yukarıda belirttiğim konuya tekrardan değinmem gerekiyor. Yeni nesil, teknolojiyle rahatça ilgilenebileceği mesleklere ilgi duyuyor ve ilgi alanlarını buraya yoğunlaştırıyor. Bu meslekler şöyle:
Veri tabanı bilişimi
Veri analisti
Veri tabanı uzmanları
Yapay zeka uzmanları
Bilgisayar mimarisi uzmanlığı
Hesaplamalı bilimler
Uygulamalı bilişim birimi
Yazılım mühendisliği
CEO uzmanları
Bilgisayar güvenliği
Kripto para mühendisliği
Bunun gibi meslek kollarının ortaya çıkış serüveni internetin hayatımıza entegre olduğu dönemle paralel ilerliyor. Bu meslekler ise teknoloji geliştiği müddetçe daha da dallanıp budaklanacak ve buralara olan eğilim de artış gösterecektir. İnsanlığın yararına kullanılan teknoloji, ileride yapay zeka ile bambaşka alanlara kayarken bizleri farklı süreçler ve dünya hali bekliyor.

ASTRO GÜNDEM
Güneş-Mars kontağı, ikna kabiliyetimizin olumsuz etkileneceğini işaret ediyor. Bu günlerde insanları ikna etmek güçleşebilir. ABD seçimleri doğrultusunda anket yapan şirketlerden IBD/TIPP Poll, gündeme farklı bir seyir katabilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA