Gaziantepli baklava üreticileri, Ramazan Bayramı öncesi artan talebi karşılayabilmek amacıyla yoğun şekilde çalışmaya başladı. Gaziantepli baklava üreticileri Ramazan Bayramı öncesi artan siparişleri karşılamak için tatlı bir telaş içine girdi. Fıstıkzade Baklavaları Genel Koordinatörü Vedat Diri, bayrama yakın yoğunlaşan siparişleri karşılamak için vardiya sayısını artırdıklarını söyledi.
TATLILARIN PADİŞAHI
Günlük 3 vardiya halinde çalıştıklarını belirten Diri, "Bu yoğunluk bayram namazına kadar devam ediyor. Normal zamanlarda günlük bir tona yakın baklava üretilirken, bayram haftasına girildiğinde bu rakam 4-5 katına çıkıyor. Arife gününde ise 10 tona yakın baklava üretiliyor" dedi. Hijyene büyük önem verdiklerini ve bu konuda kılı kırk yararak çalıştıklarını kaydeden Diri, 'tatlıların padişahı' olarak nitelendirdiği baklavayı tüm dünyaya tattırmak istediklerini vurguladı.
"HAKSIZLIK OLUR"
Talep olması halinde her yere baklava gönderebildiklerini dile getiren Diri, "Bir kilo baklavanın fiyatı 50 lira civarında. Fiyatların pahalı olduğunu söylemek, içindeki değerli gıdalar ve üretim aşamasındaki zahmetine karşılık haksızlık olur" diye konuştu. Diri, en çok kare ve şöbiyet baklavanın talep edildiğini sözlerine ekledi.
HER KATI ÖZENLE AÇILIYOR
Özenle incecik açtıkları 25-30 arasındaki yufkayı, öğütülmüş boz iç Antep fıstığı ve tereyağı ile buluşturan ustalar, yüksek ısıda pişirdikleri baklavayı bir süre beklettikten sonra şerbetini veriyor. Bir saatlik bekleyişin ardından iyice tatlanan baklava, tezgahtaki yerini alarak müşterilerin beğenisine sunuluyor. Normal baklava 48, şöbiyet 60, özel kare baklava 60, havuç dilimi 55, dolama 70, bülbülyuvası 65, fıstık ezmesi ise ortalama 50 liradan satılıyor.