Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Uzmanı Dr. Selin Bardak Özcem, "Kişisel ve toplum sağlığı açısından doğru el yıkama alışkanlığımızı kazanırsak pek çok hastalıktan kurtulmuş oluruz" dedi. İyi yıkanmamış eller ile yenilen ve hazırlanan yemeklerden dolayı oluşan ishallerin, salgınlara neden olabileceğini söyleyen Özcem, "Kişisel ve toplum sağlığı açısından doğru el yıkama alışkanlığını kazanırsak pek çok bulaşıcı hastalıktan korunmuş oluruz. Doğru el yıkamada, eller bol su ve sabun ile en az 15-20 saniye ovuşturulmalıdır. Parmak araları, avuç içleri, tırnak içleri iyice temizlenmelidir. Toplam el yıkama süresi en az 1 dakika olmalıdır" diye konuştu.