Dünyanın
en iyi şefleri ve gastronomi yazarları, Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde düzenlenen "Gastroway" etkinliği kapsamında Gaziantep mutfağını yakından tanıma fırsatı yakaladı. Etkinlik kapsamında kente gelen ve aralarında Michelin yıldızlı şeflerin de bulunduğu yaklaşık 30 kişilik ekip, Gaziantep'teki baklava üretim tesislerini gezdi. Baklavanın yapılış aşamalarını inceleyen gastronomi uzmanları, daha sonra yöresel kahvaltı çeşitlerinden oluşan sofrada kahvaltı yapıp, yöresel tatlı katmerin yapılışını izledi. Çalışmalar sırasında bol bol video çeken uzmanlar, bölgedeki tarihi ve turistik mekanları da gezdi. Gastroway Direktörü Gökmen Sözen, gazetecilere yaptığı açıklamada, aralarından Michelin yıldızlı şeflerin de bulunduğu dünya çapında tanınan gastronomi yazarlarını bölgeye çeken organizasyonu geçen yıl Ege bölgesinde düzenlediklerini hatırlattı. Organizasyon sayesinde Türk tarihinin, yemeklerinin ve mutfağının tanıtılma olanağı bulunduğunu ifade eden Sözen, "Organizasyonun bu seneki ayağı, Güneydoğu Anadolu'yu kapsıyor. Bu yüzden de ilk durağımız Gaziantep. Çünkü burada çok güzel bir mutfak var ve çok kıymetli bir mutfak malzemesi var" diye konuştu.