Bu vatan toprağının her karışı ne muhteşem güzelliklere, ne büyük hazinelere, ne özel lezzetlere, ne kadim kültürlere ev sahipliği yapıyor. Ev sahipliği yapmak güzel ama daha güzeli evimizde misafirler ağırlamak. Kültürümüzü, değerlerimizi, lezzetlerimizi misafirlerimizle paylaşmak ve bu toprakları tüm dünyaya tanıtmak. Kültür ve Turizm Bakanlığının "Gastroway" etkinliği ile yapmaya çalıştığı da tam olarak bu. Bakanlık, Türkiye'nin gastronomi zenginliğini, tarihi ve kültürel değerlerini dünyaca ünlü yabancı şef, yazar ve gazetecilere tanıtan gastronomik ve turistik seyahat organizasyonu 'Gastroway' etkinliğini düzenliyor. Daha önce Ege kıyılarına yapılan yolculuk bu yıl Mezopotamya'nın bereketli topraklarına yapıldı. Dünyanın en seçkin şefleri ile gastronomi yazarları 16-22 Haziran tarihlerinde "2019 Göbeklitepe Yılı" etkinlikleri kapsamında Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin ve Diyarbakır, eşsiz lezzetleri ile zengin tarihi ve kültürel değerlerini tanımak için Gastroway yolculuğuna çıktı. Resimlerde de görüldüğü gibi şefler Hışvahan'dan çok keyifle ayrılmışlar. The Best 50 Restaurants of the World listesinde yer alan şefler, Michelin yıldızı sahibi şefler ile yabancı gastronomi yazarları ve gazetecilerden oluşan 21 kişilik ekip Zeugma, Göbeklitepe, Midyat, Dara gibi bölgenin fark yaratan tarihi mekânlarını ziyaret etti, baş döndüren lezzetlerimizi tattı. Şimdi bakalım bu konusunda uzman, yetenekli, özel 21 kişi yemeklerimizi, lezzetlerimizi sunumumuzu, tarihimizi ve topraklarımızı nasıl anlatacaklar… Geçen hafta Gaziantep Ticaret Odası ve Gaziantep Sanayi Odası, 11. Dünya Odalar Yarışması için Brezilya'da olduklarını ve siz bu satırları okurken sonuçların belli olacağını yazmıştım. Evet, güzel haber geldi… Kazanan Gaziantep oldu. Gaziantep Ticaret Odası "Sıra Dışı Projeler" kategorisinde dünya birincisi oldu. Şehrimize ve ülkemize yaşattıkları gurur için Başkan Tuncay Yıldırım ve ekibini kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.