Lezzet şehri Adana için Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Yaratıcı Şehirler Ağı'na yapılan 'Gastronomi Şehri' ön başvurusu kabul edildi. Vali Mahmut Demirtaş, kadim kültüre ve tarihe sahip Adana'nın 'Gastronomi Şehri' olarak tescillenmesi halinde, bu ağda yer alan Hatay ve Gaziantep ile birlikte inanç ve gastronomi koridorunun güney zincirinin tamamlanmış olacağını söyledi.
BÜYÜK BİR POTANSİYELİ VAR
Büyükşehir Belediyesi'nin Adana Valiliği ve Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nün desteğiyle UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na yaptığı 'Gastronomi Şehri' ön başvurusu kabul edildi. Konuyla ilgili kentteki bir otelde 2019 UNESCO Gastronomi Şehri Bilgilendirme Toplantısı yapıldı. Toplantıda tarihi, doğal ve kültürel zenginlikleriyle dikkat çeken Adana'nın büyük turizm potansiyeli taşıdığını ancak bunu yeterince tanıtamadığına vurgu yapıldı Vali Mahmut Demirtaş, Valilik olarak kent turizminin gelişmesi için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini belirterek, "Kadim kültürü ve tarihiyle Adana'mızın UNESCO tarafından Yaratıcı Şehirler Ağı kapsamında gastronomi kenti olarak tescillenmesi, hali hazırda bu ağda yer alan Hatay ve Gaziantep'le birlikte inanç ve gastronomi koridorunun güney zincirinin tamamlanması anlamına gelecektir" dedi.
GELENEKSEL TÜRK MUTFAĞI
"Bugün tüm dünyada turizm, yerel kültürün özelliklerinin tanıtılması üzerine inşa edilmektedir" diye konuşan Demirtaş, "Yerel kültürün en önemli parçası olan yeme-içme alışkanlıkları ise turizm destinasyonunun pazarlanmasında en önemli enstrümanlardan biri haline gelmiştir. Malzeme çeşitliliği, kalitesi ve zenginliği ile geleneksel Türk mutfağının önemli merkezlerinden biri olan Adana'nın yerel ve geleneksel mutfağı, gastronomi turizmi için tüm özellikleri bünyesinde taşımaktadır."