YAKIN Doğu Üniversitesi Hastanesi Diyetisyeni Gültaç Dayı, sağlıklı beslenme önerilerinde bulundu. Diyetisyen Gültaç Dayı, "Yapılan her yemeğin tadına bakma arzusu, yemek bitiminde tıka basa doyup, nefes almakta dahi zorluk çekmemize neden olabilir. Bunun sonucu olarak mide yanmaları ve bağırsak problemleri de açığa çıkabilir. Bu nedenle yeme disiplininizi olabildiğince korursanız günü rahat geçirebilirsiniz" ifadelerini kullandı. Sebze, meyve gibi yüksek su, lif, düşük kalori içeriği olan yiyeceklerin ana yemeğin yanında servis edilecek en sağlıklı aperatifler olduğunu söyleyen Diyetisyen Gültaç Dayı, tüketilen besinlerin iyi çiğnenerek küçük lokmalar haline getirilmesi gerektiğini söyledi Dayı, bu sayede yenilen yemeğin daha kolay sindirileceğini, uygulanan bu yöntemle kişilerin sindirim şikayeti yaşamayacağını ayni zamanda şişkinlik, hazımsızlığın da önüne geçilmiş olacağını ifade etti.