TÜRKİYE'NİN yer fıstığı talebinin yüzde 50'den fazlasını karşılayan Çukurova'da, fiyatı ve verimiyle yüz güldüren ürünün ekim alanı son 10 yılda önemli oranda arttı. Hasadı halen devam eden yer fıstığının, 2010 yılında 107 bin 650 dekar olan ekim alanı, bu yıl 250 bin dekara yükseldi. Üretimi ise 11 yılda yaklaşık yüzde 152 artan yer fıstığı, dekara alınan verimi ve bu yıl 11 lirayı bulan kilogram fiyatıyla üreticisinin de yüzünü güldürüyor. Alternatif ürün olarak yetiştirilmeye başlanan yer fıstığında ekim alanlarının her geçen yıl arttığını belirtildi. Yer fıstığının çerezlik, yağlık olarak tüketiminin yanı sıra hayvan yemi olarak da kullanıldığı, ürünün fiyatıyla da üreticisini mutlu ettiği açıklandı. Geçen yıl kentte 213 bin dekarın üzerindeki alana yer fıstığı ekildiğini ve 90 bin tonun üzerinde ürün alındığı, bu yıl 250 bin dekarda hasadın devam ettiğini belirtildi.