Türkiye Aşçılar Birliği'ne bağlı Antalya Mutfak Şefleri Birliği tarafından organize edilen Uluslararası Modern Türk Mutfağı yemek yarışmasının Modern Türk Mutfağı dalındaki birincisi Kayseri Şeker Fabrikası temsilcileri oldu. Turan Bora, Mesut Bingöl, Gökhan Acar, Orhan Demirkan'dan oluşan ekip kazandıkları kupayı Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay'a sundu. Yarışmada vişne koruğunda demlendirilen lahana sarmasının yanı sıra ana yemek olarak Kayseri'nin yöresel lezzetlerinden olan kurutulmuş meyvelerle tatlandırılan kuzu gerdanı, tatlı olarak ise kabak dolgulu kadayıf olarak bilinen ve patenti Kayseri Şeker aşçıbaşı Turan Bora'ya ait olan Kabak Dolgulu Fıstıklı Billuriye sunumu yapıldı.
TÜRK MUTFAĞINI TANITIYORLAR
Kayseri Şeker aşçı ekibinin birincilik ödülü Aşçılar Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Açıkgöz tarafından takdim edildi. Ekip adına açıklama yapan Kayseri Şeker Aşçıbaşısı Turan Bora "Ecdadımızdan bizlere miras bırakılan geleneksel ve yöresel lezzetlerimizi modern Türk mutfağı ile birleştirerek dünya lezzetleri arasında yeniden Türk damak kültürünün yaygınlaşmasına bir nebze olsun katkı sağlamak istiyoruz. Yurt içinde organize edilen yemek yarışmaları yanı sıra ve yurt dışında da Peru'da ve Burundi'de de Türk Mutfağımızın tanıtımlarına katkı sağlamış bulunmaktayız" dedi.