Arpacık soğanlarını tereyağında renkleri dönene dek sote edin. Üzerine kuşbaşı doğranmış ciğeri ekleyin ve suyunu salıp çekene dek soteleyin. Dövülmüş sarımsak, kimyon, salça, tuz ve karabiber katın. Üzerini geçecek kadar su ilave edip 20-25 dakika pişirin. Kıyılmış maydanoz ekleyip ocaktan alın. Sıcak şekilde servis edin.
MALZEMELER
300 gr. arpacık soğanı
1 adet kuzu ciğeri
2 çorba kaşığı tereyağı
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kimyon
1'er çorba kaşığı domates ve biber salçası
5 dal kıyılmış maydanoz
Tuz
Karabiber
Mısır çorbası
Mısırların tanelerini bir bıçak yardımıyla sıyırarak çıkarın. Tereyağını eritin ve sütü katın. Kaynayınca mısır ununu ilave edip bir-iki dakika çırpın. Mısır tanelerini, tuz, karabiber ve suyu ekleyip kısık ateşte 20 dakika pişmeye bırakın. Üzerine tereyağında eritilmiş pul biber dökün.
MALZEMELER
2 koçan mısır
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı mısır unu
5 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Kakaolu cheesecake
Tereyağı ve toz şekeri çırpın. Üzerine elenmiş un ve kakaoyu ilave edin. Bir kalıba, elinizle bastırarak kenarlarını yükseltip yayın. Üzeri için toz şeker, yumurta ve labne peynirini çırpın. Un, kakao ve nişastayı eleyin. Kar haline getirilmiş bir adet yumurta akını karışıma ilave edin. Vanilya ve portakal kabuğunu ekleyip hamurun üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 110 derece fırında iki saat pişmeye bırakın. Üzerine kakao serpin ve çilekle süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
Oda sıcaklığında 2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı toz şeker
2.5 çay bardağı un
1 çorba kaşığı kakao Üzeri için:
1 çay bardağı toz şeker
2 adet yumurta
1 paket labne peyniri
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı nişasta
1 adet yumurtanın akı
1 paket vanilya
1/2 portakalın rendelenmiş kabuğu Süslemek için:
Kakao ve çilek