MALZEMELER
2 su bardağı şehriye
1 çay bardağı zeytinyağı
3 sap taze soğan
2 adet sivri biber
1 adet kırmızı biber
1 adet limon
2 çorba kaşığı mısır
2 dal maydanoz
Şehriyeleri kaynayan tuzlu suyun içinde 15 dakika kadar haşlayıp suyunu çektirin. Üzerine zeytinyağı ve limon suyunu döküp karıştırın. Taze soğan ve maydanozu da ince ince kıyıp üzerine ekleyin. Küp küp doğranmış kırmızı biberi ve mısırları ekleyip harmanlayın.
***
Tulum peynirli kumpir
MALZEMELER
4 adet küçük boy patates
Karabiber
50 gr. tulum peyniri
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
1 adet domates
Patateslerin üzerine birkaç delik açtıktan sonra kızgın fırına verin. Her tarafı ve içi iyice pişince fırından alıp ikiye bölün. Üzerine hemen tereyağını sürün. Sıcakken üzerine tulum peyniri ve domates koyarak servis yapın.