Marmarabirlik
Yönetim Kurulu Başkanı
Hidamet Asa, üretim kapasitesinin
artırılması ve küçük
ambalajlı ürün talebinin karşılanabilmesi
için yeni yatırım
çalışmalarının tamamlandığını
belirtti. Başköy Entegre
Tesisleri'ndeki yatırım çalışmalarında
sona gelindiğini
anlatan Asa, "Üretim kapasitesinin
artırılması ve tüketicinin
küçük ambalajlı ürün talebinin
karşılanabilmesi amacıyla
bir yıldır devam eden yeni
yatırım çalışmalarımız tamamlandı.
Yaklaşık 10 milyon liralık
yatırımların tamamı, nisan
ayı sonunda faaliyete geçecek
olup, yeni yatırımlarla birlikte
birliğin toplam üretim
kapasitesi, yıllık 30 bin tonlar
seviyesinden 50 bin tonlara
ulaşacaktır" dedi. Asa,
yeni yatırımlar kapsamında
ilk olarak zeytin ezmesi üretim
tesisinin faaliyete geçtiğini
belirterek "Mevcut tesisin
üretim kapasitesi yüzde
50 artırıldı. Yeni zeytin ezmesi
üretim tesisimizde, tek porsiyonluk
küvet ambalajlarda
zeytin ezmesi üretilecek olup,
bu ambalajların, başta otel,
restoran ve kafeler gibi kahvaltı
sektöründe faaliyet gösteren
ev dışı tüketim tesislerine
verilmesi planlanmaktadır.
Sektörde ilk kez üretilecek
tek porsiyonluk zeytinyağı ve
sos içeren 'katla-yağla' ambalajı
için yeni yatırım yapıldı.
Yaklaşık 1 milyon liralık yatırım
kapsamında makine alımları
gerçekleştirildi ve deneme
üretimlerine başlandı. 'Katlayağla'
adlı sos THY başta
olmak üzere, öncelikle ev dışı
tüketim alanlarında tüketiciye
sunulacak" dedi.