BURSA'DA yaşayan 68 yaşındaki Sabri Sarıca, ekmeğini ayçiçeği çekirdeğinden çıkarıyor. Asırlık makinelerle ürettiği organik ayçiçek yağı, vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Gün boyu kendisine ait yağhanede, asırlık makinelerle çekirdekten yağ çıkaran Sabri Sarıca, geçimini bu meslekten sağlıyor. Müşterinin getirdiği ayçiçeği çekirdeklerini 5 farklı işlemden geçirerek yağ elde eden Sarıca, mesleğini çok sevdiğini ve öelene kadar yapmaya devam edeceğini söyledi. Türkiye genelinde endüstriyel sistemin yaygınlaşmasıyla birlikte mahalle aralarındaki yağhanelerin kapılarına kilit vurduğunu belirten Sabri Sarıca, "Bu tesis zamanında kayınpederimindi. Bir gün çırak hastalanıp işe gelmeyince bende o gün yardım için burada çalıştım ve bir daha bırakamadım. Bu meslek benim geçim kaynağım oldu" dedi.