Çikolatalı Mousse tarifi, MasterChef 2021 son bölümde yapılmasının ardından merak konusu olarak Çikolatalı Mousse nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? soruları üzerinden araştırılıyor.
ÇİKOLATALI MOUSSE NASIL YAPILIR, MALZEMELERİ NELERDİR?
MALZEMELER
- 2 tatlı kaşığı toz jelatin
- 3 çorba kaşığı kaynar su
- 1 su bardağı süt
- 150 gram (1 paket: 80 gram) bitter çikolata
- 1 paket krema (200 ml)
- 2 çorba kaşığı pudraşekeri
ÇİKOLATALI MOUSSE YAPILIŞI
- Toz jelatin ve kaynar suyu karıştırıp, jelatini eritin.
- Sütü tencereye boşaltıp kaynatın.
- Ocaktan alıp, içine küçük parçalara ayrılmış çikolata ilave edin ve 3-4 dakika çikolata eriyene dek karıştırın.
- Biraz soğutup, süzgeçten geçirilmiş jelatinli karışımı ilave edin ve karıştırdıktan sonra kenara alın.
- Ayrı bir yerde krema ve pudraşekerini iyice çırpıp, diğer karışıma ilave edin.
- Karıştırıp, porsiyonluk kaplara pay edin.
- Soğutup, dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.