Paçanga Böreği nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? soruları yemeğin Masterchef 2021 son bölümde yapılması sonrasında merak konusu olarak yoğun şekilde araştırılmaya devam ediliyor.
PAÇANGA BÖREĞİ NASIL YAPILIR, TARİFİ NEDİR?
MALZEMELER
- 3 adet yufka
- 250 gram çemensiz pastırma
- 3 adet domates,
- 3 adet sivri biber
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
Yufkaları ıslatmak için:
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı süt,
- 1 adet yumurta
PAÇANGA BÖREĞİ YAPILIŞI
Yufkaları ıslatmak için süt, sıvıyağ ve yumurtayı küçük bir kaba alıp karıştırdıktan sonra kenara alın. Domates ve biberleri küp, pastırmaları uzunlamasına doğrayın.
- 3 çorba kaşığı zeytinyağını bir tavaya alıp biberi ekleyin.
- Biberlerin rengi dönünce pastırmayı ilave edin.
- Bir-iki dakika sonra domates ekleyip, yumuşayana dek pişirin.
- Büyük boy bir tavayı kalan zeytinyağı ile yağlayın.
- Bir adet yufkayı kenarları dışarı sarkacak şekilde içine yerleştirin.
- Kalan yufkaları iri parçalar halinde elinizle koparın.
- Tavadaki yufkanın üzerine sütlü karışımdan gezdirin.
- Aralarına yine sütlü karışımdan gezdirip, 3 kat yufka yerleştirerek tabanı oluşturun.
- Rendelenmiş kaşar peynirini serpin ve pastırmalı harcı üzerine ilave edin.
- Kalan yufkaların arasına sütlü karışımdan gezdirerek tavaya yerleştirin.
- Kenarlardan sarkan yufkayı üzerine toplayın.
- Ocağa oturtup kısık ateşte altı kızarana dek pişirin.
- Alt üst ederek diğer tarafını da pişirin.
- Dilimleyerek servis yapın.