Türkiye'nin en iyi haber sitesi

u fındıkla tüketin

Giriş Tarihi: 27.5.2018
Kavunu fındıkla tüketin
KAVUN:
A ve C vitamini, folik asit, potasyum, bakır açısından zengin bir meyvedir. Glisemik indeksi diğer meyvelere göre daha yüksek olduğu için kan şekerini hızlı yükseltir. Yanında çiğ badem/fındık gibi yağlı tohumlar ile hızlı kan şekeri yükselmeleri önlenebilir.

ÇİLEK:
İyi bir folik asit ve C vitamini kaynağıdır. Yüksek oranda lif içerir. 8-10 adet bir ine denk gelir. Çileği yoğurdun içerisine doğrayarak veya dondurup blender'dan geçirerek tatlı yerine tüketebilirsiniz.

ARMUT:
Lif içeriği yüksek bir meyvedir. Bu nedenle kolit, kabızlık gibi bağırsak problemlerini önlemek için tüketilebilir. Antioksidan, vitamin ve mineral içeriğinden zengindir. Bir porsiyon meyve değişimi için bir orta boy armut tüketilebilir.

ANANAS:
Yüksek vitamin, mineral ve lif içermesinden dolayı faydalıdır. bromelain enzimi sayesinde proteinlerin kolay parçalanmasını sağlar, sindirimi kolaylaştırır. Bir porsiyon meyve değişimi için iki ince dilim tüketilebilir.

KAYISI:
A ve C vitamini, potasyum, demir, magnezyum açısından zengin bir meyvedir. İçeriğindeki yüksek lif miktarı ile tok tutmaya yardımcıdır. Üç-dört adet , bir porsiyon meyve demektir. İçerdiği çözünmeyen lifler sayesinde oruç tutarken kabızlık sorununun oluşmamasına yardımcı olur.
BUGÜN NELER OLDU
ARKADAŞINA GÖNDER
Kavunu fındıkla tüketin
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
BİZE ULAŞIN