Unutkanlığı yiyeceklerle yenin!

Modern yaşamın beraberinde getirdiği unutkanlığa karşı doğal yaşam şifa saçıyor. Uzmanlar, 'güçlü bir hafıza için kuruyemiş, kuşkonmaz, tüketin' diyor.

Giriş Tarihi: 19.11.2015 15:26 Güncelleme Tarihi: 19.11.2015 15:30
Unutkanlığı yiyeceklerle yenin!
Güçlü bir hafıza lı bir beyin ve ruh sağlığıyla mümkün oluyor. Uzmanlar beslenme düzenine dikkat ederek unutkanlığa karşı korunmanın mümkün olduğunu ifade ederek, beyin sağlığını koruyacak besinleri şöyle anlatıyor:

Balık: Haftada en az 2 kez, özellikle Omega-3 bakımından oldukça zengin olan ton, somon gibi yağlı deniz larını tüketmek beyninizin ihtiyaç duyduğu omega-2 yağ asitlerini almanız için yeterli olacaktır.

Kuşkonmaz: K vitamini zengini brokoli, kuşkonmaz ve ıspanak gibi sebzeler beyin gücünü arttırarak hafıza ve konsantrasyon gibi fonksiyonlarını geliştirir.

Kuruyemişler: Yağ asitleri ve yaşla birlikte görülen bilişsel gerilemeyi yavaşlatan E vitamini zengini kabuklu yemiş ve tohumlar la mücadele eder. Ceviz, fındık, kaju, badem, yer fıstığı, ay çekirdeği gibi yemişlerden birini her gün 1 avuç tüketin.

Fasulye: Bir B vitamini olan folat, vücudun yeni hücreler üretmesine ve hücrelerin yapısının korunmasına yardımcı olur. Folat zengini fasulye beyin sağlığı için faydalı bir besindir. Hafızayı güçlendirir, unutkanlığı yener.

Zeytinyağı: içinde bulunan doğal fenolik bileşik Alzheimer hastalığının önlenmesi son derece etkilidir.

Kaynak: Takvim
BUGÜN NELER OLDU
ARKADAŞINA GÖNDER
Unutkanlığı yiyeceklerle yenin!
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
BİZE ULAŞIN