A vitamini ve beta karotenler:
Yaşlanmayı geciktirici etkileri için kullanılır. Sarı, turuncu ve yeşil renkli sebzeler, yumurta akı, ciğer, tereyağı (doğal k oşullarda üretilmiş) ve balık yağlarında bulunur.
B vitamini:
B vitamini türü olan niasin (B3 vitamini) akne tedavisinde kullanılır. Tavuk, balık, şam fıstığı, hindi ve tam tahıllı ürünlerde bulunur.
C vitamini:
İyi bir antioksidan vitaminidir. Yara tedavisi üzerinde etkilidir. Yüzeysel olarak ince çizgi ve kırışıklıkların giderilmesinde, cilt yanıklarının tedavisinde kullanılır. Limon, greyfurt, portakal, çilek, kivi, frenküzümü ve kuşburnu gibi meyveler; lahana, domates, karnabahar, kırmızı biber ve yeşil biber gibi sebzeler C vitamini açısından hayli zengindir.
E vitamini:
İyi bir antioksidandır. Yüzeysel olarak uygulandığında cildin nemlenmesine yardımcı olur. Yumuşaklık ve pürüzsüzlük sağlar.
Aynısafa çiçeği:
Cilt hücrelerinin gelişimini arttırır. Güneşten etkilenmiş cildi yumuşatır ve mikrop kapmaya karşı korur.
Maydanoz, ısırgan:
İçerdiği antioksidan ve C vitamini içeriğinin etkisiyle cildin genç kalmasını sağlar. Maydanoz aynı zamanda cildin sıkı olmasını sağlar.
Ginseng:
Dolaşım problemlerine iyi gelir ve hücre içi metabolizmayı geliştirdiğinden, cilt için iyi bir tonik etkisi bulunmaktadır. Ayrıca cildi gençleştirir.
Kekik:
Sakinleştirici, antiseptik ve dezenfektan özellikleri vardır. Kırışıklıkların giderilmesinde etkilidir.
Kavun:
İçerdiği betakaroten sayesinde, kollajen hasarını en aza indirerek kırışıklıklara ve lekelere engel olur. Haftada 3 kez bir iki dilim kavun yenmesi cildin pul pul dökülmesini engeller.
Brokoli:
Ciddi oranda A ve C vitamini içerir. Cilt kanseriyle savaşan moleküllere de sahiptir. Cildin elastikiyetini korur, çürükleri önler ve aynı zamanda akne tedavisine yardımcıdır.
Havuç:
A vitamini öncüsü olan beta karoten deposudur. Havuç ve turuncu renkli sebzeler, güneş koruması sağlar. Ciltteki elastikiyeti korur, kurumayı önler.
Ay çekirdeği
E vitamininin, serbest radikallerin zararına karşı hücreleri koruduğu çeşitli araştırmalar sonucunda ortaya konulmuştu. Beslenme uzmanları yetişkinlerin günde 15 mg E vitamini tüketmesini öneriyor. Ay çekirdeği, yağda çözünen bir vitamin olan E vitamini açısından mükemmel bir kaynak. Ayrıca ay çekirdeği, kolajen yapısının bozulmasını önleyen ve cildin lipid bariyerini güçlendiren güçlü bir selenyum kaynağı.