Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Dikkat! Evde yapılan konservelerdeki bakteri öldürüyor...

Yrd. Doç. Dr. Ruhan Aşkın Uzel, evde konserve yapımı sırasında yapılan bazı işlemlerin bir zehirlenme türü olan botulismus vakasına neden olabileceğine dikkati çekti.

Giriş Tarihi: 13.6.2018 12:43 Güncelleme Tarihi: 13.6.2018 14:44
Dikkat! Evde yapılan konservelerdeki bakteri öldürüyor...

Yrd. Doç. Dr. Uzel, yaptığı açıklamada, her gıda ürününün bilinçli işlem görmesi gerektiğini belirterek, basınç ve sıcaklığa dayanıklı bir mikroorganizma olan "clostridium botulinum"un ev imkanlarıyla üretilen konserveler için risk oluşturduğunu söyledi.

ARKADAŞINA GÖNDER
Dikkat! Evde yapılan konservelerdeki bakteri öldürüyor...
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
BİZE ULAŞIN