Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Haftada 3 gün tüketin yeter... Ciğerlerinizi ilk günkü haline getiriyor!

Eşek dikeni nedir, nelerdir? sorusunun cevapları son günlerde çok fazla merak ediliyor. Eşek dikeni akız, kansa ve kenger gibi çeşitli isimlerle anılıyor. yöresinde kenger yemeği olarak pişen eşek dikeni yöre halkı tarafından severek pişiriliyor. İçine kuzu eti koyularak kavrulan eşek dikeninin yemeğine kenger meftunesi deniliyor. lezzetti ve son derece sağlıklı olan bir olan eşek dikeni nedir, nerelerde yetişir? Eşek dikeninin nelerdir? sorularının cevapları haberimizde...

Giriş Tarihi: 16.3.2019 14:01 Güncelleme Tarihi: 18.3.2019 12:04
Haftada 3 gün tüketin yeter... Ciğerlerinizi ilk günkü haline getiriyor!

EŞEK DİKENİ NEDİR?

Eşek dikeni papatyagiller familyasındandır. 1 veya 2 yıl yaşayabilen bu çorak arazi ve tarlalarda yetişmektedir. İnce ve çengelli olan kenger bitkisi temmuz ve ağustos aylarında iyice çiçeklenmektedir. Temmuz ve ağustos aylarında eşek dikeninin rengi erguvan ve beyaz rengini almaktadır. Eşek dikeninin çiçekleri yaşken güzel kokuludur ancak kuruduklarında kokusu tamamen kaybolur.

ARKADAŞINA GÖNDER
Haftada 3 gün tüketin yeter... Ciğerlerinizi ilk günkü haline getiriyor!
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
BİZE ULAŞIN